A mi Józsefvárosunk

738. Tessék választani! (3)

2018. március 28. - Amijo

Az előző posztban CBFM írt arról, hogy pár napja a Közös Ország Mozgalom majdnem mindenki nagynagy örömére egy óriásplakátot ragasztott fel a Rákóczi téri metrómegálló festetlen betonfalára. Ennek egyik oldalára Orbán március 15-i beszédének emlékezetes részletét írták fel (Elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is), a másik felén meg a választáson való részvételre buzdítottak, igen helyesen.

valasztas2018-3.jpg

Csakhogy: a merce.hu beszámolója szerint a BKV hétfő estére megelégelte ezt, és mun- katársaival elkezdte leszedetni a plakátot. Valami rejtélyes oknál fogva (szabotázs?!!!) azonban csak azt a felét tépdesték le a plakátnak, amelyen az Orbán idézet volt, azt nem, amin a KOM szavazásra buzdít. Arra a kérdésre pedig, hogy miért szedik le a plakátot, a BKV alkalmazottai azt felelték, mert illegálisan lett feltéve. De a plakát másik felét fent hagyták. Gondolom: okulásul.

Mert hát, ugye, nyilván magasabb helyről jött az utasítás: azt a plakátot le kell szedni a Rákóczi téren. Mert csúnyát mond a miniszterelnök úrról. Csak hát, ugye, azon a plakáton éppen az állt, amit a miniszterelnök úr az ő felkent szájával mondott, szelíden és derűsen, az elégtételnek vételéről. Egy szép, autentikus Orbán-idézet, szóról-szóra, akkurát módon. Hát hogy van ez? Azzal csak nem lehet baj? Vagy mégis? A miniszterelnök úr szavaival támadni a miniszterelnök urat? Te jó ég! Ugyanakkor: letépni a falról a miniszterelnök úr szavait? Mint egy akármicsoda egyebet? Skandalum! … Nehéz kenyér lehet ma kormányzati parancsvégrehajtónak lenni, különösen alsóbb szinten. Így se jó, úgy se jó.  (Részlet - via Konok Péter)

Másfél hét múlva, április 8-án választás. És ahogy a fél plakát (ha még megvan) is írja: Szavazz április 8-án!

***

Szintén az előző posztban került szóba, hogy a Momentum Mozgalom kifogást nyújtott be a VIII. kerületi választási bizottságnál a Józsefváros újság ellen, mert az akkori leg- frissebb lapszámban 20 oldalon 25-ször szerepelt Kocsis Máté, tízszer pedig a fényképe. Miközben az ellenzéki jelöltről/jelöltekről egy árva mukkot sem írtak. Nos, keddre aztán az is kiderült, hogy a bizottság szerint ezzel az égvilágon semmi gond nincs, tessék szépen tovább ballagni. (A Momentum szerint a kifogásnak azonban így is volt hatása, a lap keddi számában már csak 4-szer szerepelt a Kocsis Máté neve, és az 5. oldalon egy félol- dalas cikkben meg még az ellenzéki jelöltekről is szó esik. Mert ugye egyenlő esélyek, meg ilyenek...  Óóóó! Mondjam, vagy mutassam?!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2713786560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása