A mi Józsefvárosunk

689. Seftesek itt is, ott is

2017. október 31. - Amijo

„Ha mindenki úgy vásárolhatna lakást, mint a ferencvárosi kiskirályok, akkor se hitel- se lakhatási válság nem lenne Magyarországon.” 

Hát, másutt sem zöldebb a fű. A hír ugyan múlt heti, de ne menjünk el mellette szó nélkül: Önkormányzati lakásokkal seftelnek, miközben 1500 család vár segítségre a IX kerületben, Ferencvárosban. Azt írja a cikk szerzője, hogy "bemutatunk egy társaságot, akik nem csak sorban megszerzik a közpénzből felújított lakásokat, hanem seftelnek is azokkal. "

teleki_ter.jpg

Nos, mivel szegény ember vízzel főz, én is bemutathatnék egy jóval kisstílűbb, de mégis profi "társaságot" s nemcsak a nyájas olvasónak, hanem akár az önkormányzatunk veze- tőinek is – hátha ismerős nekik mégis valahonnan... S bár a nyolckerbeli önkormányzati lakásnepperek általában – ahogy mondtam is – kisstílűbbek a ferencvárosiaknál, s így pl. nem feltétlen közpénzből felújított lakásokkal seftelnek, hanem beérik a kerületi átlag állagában kissé megkopott lakásaival is, azért "hivatali pártfogók" nélkül ők se boldogul- nának.

Jó két éve ugyanis, amikor lakásüzérek által illegálisan továbbalbérletesített önkormány- zati lakásokban lakó "álbérlők" azzal kerestek meg, hogy – lévén ők egy átverés áldozatai – szeretnék rendezni lakhatási helyzetüket, s segítsek nekik ebben, még nem tudtam, milyen kemény fába vágom bele a fejszémet.

S miután nagy nehezen meg tudtam értetni az önkoris vezetőkkel azt, hogy itt olyan emberekről van szó, akiknek profi üzérek adtak bérbe, általuk jogellenesen megszerzett önkormányzati lakásokat, úgy látszott, szerencsésen érveltünk ügyfeleink érdekében. Az önkormányzati vagyonkezelő ugyanis ráállt arra, hogy az így lelepleződött üzéreknek – akik egyben drogbizniszben is utaztak – felmondja a bérleti jogviszonyát, s tárgyalásokba bocsátkozik az évek óta jóhiszeműen ott-lakó "álbérlők" lakhatási jogállásának rendezése tárgyában. 

Nos, hogy mi lett "védenceim" sorsa a továbbiakban – akik többsége az önkormányzati vagyonkezelő tudtával(!) már évek óta lakott bérleményeikben – a folytatásban részletesen megírom. Mind családos ember volt különben, akik rendszeresen karbantartották lakásai- kat, s nem egy közülük, még be is galériázta szűkös kis otthonát. S bár, mint önkormány- zati lakhatási ügyekkel foglalkozó civil aktivista, sok cifraságot megéltem már az évtizedek során, az ügy végkimenetelének abszurditásától még én is dobtam egy hátast.

Budaházy Gusztáv

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1113121056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása