A mi Józsefvárosunk

619. Korrepetálás - 6. lecke

2017. április 07. - Amijo

Kedves, rendpárti polgármester úr, akkor ahogy azt előző lecke végén ígértem, folytatnám is a korrepetálást. Téma még mindig az ismeretlen Corvin-Szigony negyed – ahol mi élünk. Nos tehát: az eső ugyan elmosta a kosz és por egy részét, azonban problémát nem oldotta meg. A napokban készült fotók szerintem mindent elmondanak a Szegregátum* nyugati részén hónapok óta uralkodó állapotokról.

***

Szegregátum (Szigony utca és környéke)
Környezetismeret 2. évfolyam, 6. lecke – Képes tanulói munkafüzet

korrep6-1.jpg

A Szigony és a Balassa utca között lévő, hét egybefüggő üres telek bejáratáról eltűnt a "NOKIA részére" felirat. Vajon miért? (Jelenleg üres a parkoltatásra használt placc, miközben a környék lakossága által használt kb. 200 parkolóhely szűnt meg a környéken.)

korrep6-2.jpg

Szigony utca a Tömő és a Apáthy István utca között. A megváltó eső nagyrészt kimosta a port a légkörből, viszont így sárúttá tette a Szigony utcát.

korrep6-3.jpg

Szigony-Tömő sarok a NOKIA Székházzal.

korrep6-4.jpg

Kábel a rengetegben...

korrep6-5.jpg

korrep6-6.jpg

Szigony utca a Tömő és a Jázmin utca között. A kivitelezők továbbra sem takarítják el a mocskukat, köztisztaság általi takarítás továbbra sincs.

korrep6-7.jpg

Váratlan fordulatként megkezdték elhordani az Apáthy 6. szám alatti telekre hordott kitermelt földet és törmeléket. Nem lesz gyors folyamat, mire elviszik... úgy tűnik, hogy napi max. 3-5 fordulóval hordják el a "10 tonnás" teherautóval.

korrep6-8.jpg

Ezekkel a 10-20 tonnásokkal hordják a(zt a) földet és építési törmeléket, ami a Corvin Tudáspark déli oldalának építésénél termelnek ki (és aminek a porszennyezése beteríti többek között Szegregátum nyugati részét is). Ez a teherautó is meg van rakva effélével, és jól látható hogy NINCS LETAKARVA a porképző rakománya! Szóval: szépen végighinti porral az utat, amerre jár.

korrep6-9.jpg

És végül: elől a Szeretet Misszionáriusainak Rendjének hátsó épülete és a felszámolás alatt lévő hátsó udvara, hátul a NOKIA székháza, köztük a Szigony, Tömő és Jázmin utcák találkozása.

Hátha sikerül tenni valamit a nyilvánosság erejével Józsefváros ezen részét hónapok óta sújtó kosz, mocsok és por ellen – és egyáltalán nem mellékesen – rákényszeríteni a kivitelezőket (és az önkormányzatot) a porképződés elleni védelemre vonatkozó szabályok betartatására. (A képek április 4. és 6. között készültek)

P.s.: Igyekeztem most is sok képpel, kevés szöveggel elősegíteni a minél teljesebb és jobb megértést, bár lehet, hogy lassan egy kifestőkönyvet is kellene mellékelni mindehhez, hátha úgy könnyebben megy a fentebb is említett megértés.

Innen folytatjuk majd, polgármester úr...

Frigyesmester

*Szegregátum: szegénytelep, nyomortanya, gettó. Városok, falvak szélein kialakult szegények, etnikai kisebbségek által lakott terület. Szegregátumnak nevezem Józsefváros azon részét, mely a Corvin Sétánytól keletre, a lakóteleptől és a Polgárok Házától délre, a Tisztviselőteleptől nyugatra, valamint a Ludovika és a SOTE Külső Klinikák tömbjeitől északra van. Területi apartheidpolitikának nevezem azt, amikor egy településen belül az adott településrészre tendenciózusan minden tekintetben kevesebb forrás jut, mind fejlesztés, beruházás, fenntartás, településüzemeltetés és szociális ellátások tekintetében.

***

Ezt meg csak úgy, ha már így összefutottunk: Pénzeket szedett be a VIII. kerület fideszes képviselője, ezért kellett lemondania - Eddig titkolták, miért kellett időközi választást kiírni. „Kocsis szerint ezek az ügyek semmilyen módon nem kapcsolódtak az önkormány- zat működéséhez, ezért Balogh lemondását követően vizsgálatra nem volt szükség."

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7312407989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tommm 2017.04.09. 12:23:05

...és ehhez mit szóltok? Úgy tűnik az önkormányzat inkább "elkeni a szart", mintsem megoldást keresne a kutyafuttató rendes használatának biztosítására. Pl nyitás-zárás és közte őrszolgálat, mint a 9 kerben.
jozsefvaros.hu/biz_dokumentumok/4693_20170410_javaslat_a_prater_u.pdf
süti beállítások módosítása