A mi Józsefvárosunk

306. Virág nyílott 3.

2015. január 19. - Amijo

06.jpgÉs akkor most oldalunkon megint virágozzék, ha nem is ezer, de legalább egy Virág. Merthogy Virág Tamás az fb-oldalán tegnap megint írt egy rövid észrevételt, most Kerületi hazudósok címmel. Igen, igen, el tetszettek találni, a kerületi lapról van szó. Melyben – hogy, hogy nem – most véletlenül a legendásan elfogulatlan Magyar Nemzet egyik cikkének (Volt SZDSZ-es tüntet) átirata jelent meg, eléggé szabadon kezelt "tényekkel".

Nézzük hát, minderről mit írt Virág Tamás…

***

Virag Tamas - 2015. január 18. 12:03

Kerületi hazudósok – Cikkcím és indító mondat a 9. oldalról: "Vádat emeltek az egykori SZDSZ-es ellen" - "Szabó Gábor 1998-ban az SZDSZ jelöltjeként lett önkormányzati képviselő, később a Józsefvárosi Városüzemeltetési vezetője lett, és létrehozta a Jófiúk Biztonsági Szolgálatot is."

kocsis_szabo1.jpg

Ehhez képest a JVSZ vezetője azért lett, mert a polgármester (Kocsis Máté a fideszből) pályázaton kívül megbízta a feladattal (a szolgálat létrehozásával), majd vezetői pályázaton nyert, és kinevezték. Ekkor már hosszú ideje a polgármesteri tanácsadó volt. (Ha valakit érdekel, a mostani narancsban hosszú cikk olvasható Szabó kerületi sokévéről.)

Azt sem értem, hogy a nagyobb lapok miért nézik ennyire hülyének az olvasót, de a kerületi Szabad Nép jelen próbálkozása echte agitprop, ráadásul abból is balta- egyszerűségű. Persze a vádemelés (ha igaz) is a Kocsis-vezetés időszakára vonatkozik.

***

Bódis Lajos megjegyzése a poszt alatt: az MNO-n is röhögtünk, de vajon a kerületi szerkesztő nem gondolja, hogy az itteni olvasók emlékezhetnek a helyi dolgokra? Vagy a szerkesztő sem tudja, a lényeg, hogy baráti helyen írták? Esetleg KM itt is "túloz", vagy ami még rosszabb, konfabulál?* Mindenkinek mindegy, mi van a lapban, csak minden jót a négylábúakhoz kell pakolni, minden rosszat a kétlábúakhoz?

* konfabuláció (latin: confabulatio; jelentése: „meseszövés”) kóros pontatlanság, a visszaemlékezés során az emlékek kiegészítése vagy cseréje nem valós, fantázia szülte elemekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr657088693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása