A mi Józsefvárosunk

221. Jártomban-keltemben 4.

2014. szeptember 06. - Amijo

03.jpgKőris utca 8.
A mindennapi józsefvárosi túra következő állomása a Kőris utca 8. szám alatti önkormányzati lakóház volt. A társasház-bérház lakóinak száma 20 fő körüli lehet, és már csak nyolc lakása lakott. A ház 100%-ban önkormányzati tulajdonú, és már 2010-ben is megérett a bontásra, amit évek óta beígér az Önkormányzat, majd mégsem történik semmi.

Az Önkormányzat szakemberei időszakos felülvizsgálatokat tartanak, jelezve, hogy a bérlők ne újítsák fel a lakásokat, még a legkisebb mértékben sem, mert hamarosan lebontják a házat.

koris8-1.jpg

koris8-4.jpg

koris8-2.jpg

Építőmérnökként a legteljesebb mértékben egyetértek a bontással, mert emberileg szinte elfogadhatatlan állapotokat találni a házban, a felújítás viszont gazdaságilag értelmetlen, a bontás+új építéshez hasonlítva.

koris8-3.jpg

koris8-5.jpg

Szóval hajrá illetékesek, tessék lépni az ügyben, ne csak ígérgetni tessék! (A valaha szebb napokat látott földszintes lakóházat 1873-ban Buzzi Bódog tervezte és építette Falkenhein Anna megrendelésére.)

Körmendi Gábor Attila

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr136675505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása