A mi Józsefvárosunk

47. A Jobbik keresztje

2013. szeptember 01. - akoskomassy

07.jpgAz előző posztunkban és több más fórumon szóba került – többek között – az önkormányzat által most augusztus 20-án Kocsis Máté vezényletével a Golgota téren felállított kettőskereszt, és a Kálvária téren 2011 decembe- rében "ideiglenesen” felállított másik kereszt.

Igen, a Jobbiké.

A mostani avatás esetében azért erős utalást kaptunk arra, hogy az önkormányzati kereszt felállítása a Jobbik által felállított rovásírásos, "ősmagyar" kettőskereszt eltávolításának feltétele. Én legalább féltucatszor tettem fel a képviselői kérdést, hogy mikor szünteti meg a Kálvária téri mulasztásos törvénysértést az önkormányzat. Különböző kitérő válaszokat kaptam, de legutóbb már az volt a lényege, hogy hatósági eljárás zajlik, és ahhoz a polgár- mesternek és a képviselőtestületnek ugyebár nem sok köze van. Korábban az állítót arra kötelezték, hogy a közterületet saját költségén állítsa vissza eredeti állapotába, amelynek – előre tudhatóan – az állító nem kívánt eleget tenni.

kkerszt1.jpg

kkerszt2.jpg

kkerszt3.jpg

Amúgy a Kálvária téri kettős kereszt állítása nem suttyomban történt – mint ahogy többen megjegyezték –, hanem a Fidesz aktív közreműködésével. Az állító karácsony kapcsán kért rá pár napra közterülethasználati engedélyt, amelyet azzal a dumával szavazott meg a Fidesz, hogy "a szent ünnep iránti tisztelet" és ehhez hasonlók. Az, hogy tiltakoztunk, mint szoktunk, közterületi pártemlékművek állítása ellen, hogy a kettőskeresztnek csekély köze van a karácsonyhoz, és a látszólag néhány napra épített kettőskeresztet beton talapzatba helyezték, már nem érdekelte őket. Pár nappal később az engedély lejárt, az kereszt pedig maradt. És 2011 decembere óta ott áll…

Komássy Ákos - Józsefváros, Corvin-negyed

***

Nem hagyhatjuk szó nélkül, milyen előrelátásról tanúskodik, hogy Kocsis Máté a MIÉP-ből kilépve nem a Jobbikot, hanem a Fideszt választotta. Ha ugyanis az előbbi történik, legfeljebb karácsony előtt, tagtársaival állítgathatott volna illegális kettős kereszteket válaszul a hanuka gyertyákra, így viszont a kisujját sem kellett mozdítania, hogy egy sokkal látványosabb show-műsorral jelentkezzen kettőskereszt-tárgyban, és még meg is tapsolják. (Magyar Narancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr615488058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SziliBalazs 2013.09.02. 17:51:56

Valószínűleg megunták Ákos kérdéseit, ugyanis Városgazdálkodási és Pénzügyi bizottságon feltett kérdésemre azt a választ kaptam, hogy összeférhetetlenség miatt az illegális kettős kereszt ügyet a VI. kerületi Önkormányzat hatáskörébe utalták, a többi kérdésünket ott tegyük fel.

gizmo26 2014.04.29. 19:53:25

A kettőskereszt annyira ősmagyar, hogy még Szlovákia zászlajában is benne van. Vagy a rovásírástól meg a Jobbik réztáblától lesz ősmagyar?
süti beállítások módosítása