A mi Józsefvárosunk

Megszűnik a benzinkút [399.]

2024. február 08. - Amijo

Végleg megszűnik a Kálvária téri Shell-kút. (Józsefváros Üjság

A Kálvária téren — a 16-17-18. sz. házak előtt — az 1960-as évektől működött benzinkút, előbb ÁFOR-, majd Shell-kútként. Most azonban végleg bezár, május 31-én kereskedelmi tevékenysége megszűnik, a nyáron pedig elkezdik a helyreállítást: kiemelik a földből a tartályokat, feltörik a betont, lebontják az épületet, helyreállítják a területet — írják.

shell_kut.jpg

A helyén lakossági parkolóhelyeket alakítanak ki, és a Baross utcai fasor folytatásaként új fákat is telepít az önkormányzat. A forgalmi rend nem fog változni.

A benzinkút az utóbbi időben sem volt mindig nyitva: amikor 2022 nyarán ellátási hiányok voltak, a Shell „optimalizáló intézkedéseket” vezetett be, aminek ez a kút is áldozatául esett. Akkor még csak ideiglenesen, 2023 februárjában újra megnyitották — most már viszont végleg bezár.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8118321741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása