A mi Józsefvárosunk

687. Merjünk nagyot álmodni

2017. október 25. - Amijo

Maradjunk még egy kis időre a múlt hét csütörtöki testületi ülésen történteknél, ahol dr. Erőss Gábor (Párbeszéd) – a kell, nem kell ingyen vécék mellett – több más dologra is rákérdezett. Például érdeklődött a négy éve bezárt Négy Tigris kínai piac területének hasznosításáról, illetve annak megfenekléséről. (Gondolom mindenki emlékszik még arra, hogy a területre még 2013-ban sport- és szabadidőközpontot ígértek, terveztek. Aztán a négymilliárdos beruházásból nem lett semmi.)

Testületi ülés: kb. 79 perctől a kérdések, majd a válaszok

jozsefvarosi_piac.jpg

A Könyves Kálmán körút és a Fiumei út közötti hatalmas terület egy részén létesülne a kerület strandja

– Régi vágyam, hogy legyen a VIII. kerületnek egy strandja, amit másfél milliárd forintból, két-három éven belül meg is építenénk

 – válaszolta Erőss Gábor felvetésére a polgi. Elmondta, hogy még az idén képekkel és részletes leírással számolnak be arról a „sok jó megállapodásról és döntésről”, amely megszületett a Sorsok Háza mögött lévő Józsefvárosi pályaudvar, illetve az egykori kínai piac ügyében. Azt is megtudhattuk, hogy az egész terület egy szépséges sportfejlesztés lesz, de a polgi szívének a zöldfelületű strand kialakításának lehetősége a legeslegkedvesebb.

– Fás, árnyas, ligetes, három-négy-öt medencés strandot képzeltünk el, amelyet egyaránt használhatnának az V., a VI., a VII., a VIII., a IX. és a X. kerületi családok. Már tárgyaltam is a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjével, aki szerint Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek buzoghatnak, mint a városligeti Széchenyi fürdő környékén. Nem is kellene nagyon mélyre fúrnunk, csak előbb a pénzügyi forrást is meg kell találnunk hozzá

– magyarázta. Arról nem is beszélve, hogy szerinte milyen nagyon jó lenne, ha az egykori rozsdaövezet zöld lenne, és akárcsak a Kerepesi úti temető növényzete, így a majdani itteni is javítaná a levegőt. (A tervezett beruházásról részletesebben itt lehet olvasni.)

P.s.: Az újabb nagy vágyak és álmok, a sok zöld meg a nagyívű levegőjavítás közben már csak arra lennék kíváncsi, hogy Orczy-kert – mára már kivágott fái – miért is nem feleltek meg ugyanilyen feladatra?...

***

Viszi a közpénzt az évek óta üresen álló Sorsok Háza. Több mint százmillió forintot fizetett ki az épület állagának megóvásáért a MÁV a kivitelezőnek nyáron. Az nem világos, hogy miért a vasúttársaság állta a számlát, a Sorsok Háza ugyanis egy januári szerződéssel a MÁV tulajdonából átkerült a magyar állam tulajdonába, amivel új felelőse a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lett. Az átépített Józsefvárosi pályaudvar a holokauszt gyermekáldo- zatainak állítana emléket. A múzeum két éve üresen áll. (via MNO)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9913085804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása