A mi Józsefvárosunk

686. Lesznek WC-k vagy sem?

2017. október 22. - Amijo

Az előző ingyenvécés-poszt margójára, röviden: múlt hét szerdán írta meg az Index, hogy 30 automata utcai vécét kapna ingyen a főváros, azaz egy magáncég felajánlotta, hogy nyilvános vécéket hozna létre Budapesten – többek közt a Blahán – reklámfelületekért. De a kerületek nem akarják, és most megy a tanácstalankodás, hogy mi legyen velük. Rá egy napra, a csütörtöki testületi ülésen dr. Erőss Gábor – ha már arra járt – rákérdezett, hogy akkor most tessék már mondani, mi is van ezekkel az illemhelyekkel.

bp100_jozsi1.jpg

És ezt meg is írta az fb-oldalán. Íme:

Beszólt a Fővárosnak és cáfolta az Index korábbi cikkét Kocsis Máté. A képviselő- testület mai ülésén megkérdeztem ("interpelláltam") a polgármestert, hogy mi igaz abból a hírből, miszerint "30 automata utcai vécét kapna ingyen a főváros, de a kerületek félnek tőle". Válaszul hosszan lamentált azon, hogy a Fővárosnál inkompetens hivatalnokok szolgáltatnak hamis információkat a sajtónak ("az alkalmatlanságukat nyilvánvalóvá tévő nyilatkozatokat tesznek", "csak az mond ilyet, aki elmulaszt valamilyen feladatot elvégezni"), hisz' őket, vagyis a kerületeket, meg se kérdezték erről. Így nem is ellenezhették a tervet, de különben sem ellenzik, mert a Főváros azt csinál a kezelésében lévő közterületekkel, amit akar (a cikkben a Kálvin tér, Astoria, Blaha szerepelt többek között, mint 8. kerületi helyszínek). Így tehát lesznek végre közvécék a városban!? Reméljük!

Egyébként ez már nem az első alkalom, hogy Kocsis nekiment a Fővárosnak. A szeptemberi testületi ülésen a minden kerületnek hatalmas bevételkiesést jelentő "Lex Tarlós Istvánné" kapcsán magyarázta hosszasan, hogy az milyen közlekedés- biztonsági kockázattal jár, hogy ezentúl pl. a Baross utcából a körútra szabálytalanul kanyarodó autók büntetlenül szabálytalankodhatnak (a kamerák felvételei alapján Tarlósnak "hála" többé nem bírságolhatóak): bármikor elüthetnek egy biciklistát. Épp csak azt nem mondta, hogy az áldozatok halála Tarlós István(né) lelkén fog száradni.

Testületi ülés: kb. 79 perctől a kérdés, majd a válasz

Így aztán most is – mint már oly sokszor – megint csak megy a másra és egymásra muto- gatás, a vécék meg ott ácsorognak valahol, kihasználatlanul.

***

Összesen 55+15 köztéri vécé van Budapesten - A fővárosi önkormányzat tulajdo- nában lévő budapesti illemhelyek üzemeltetését a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) látja el. Jelenleg 55 db üzemképes illemhelyet tartanak nyilván. Az illemhelyek elsősorban a főbb tömegközlekedési csomópontoknál és a turisták által látogatott nevezetességeknél találhatók. A kerületi önkormányzatok által üzemeltetett vagy bérbe adott illemhelyek száma 16 darab. (Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6713049934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása