A mi Józsefvárosunk

551. Volt ma testületi?

2016. szeptember 15. - Amijo

Volt. Csak épp alig tudni róla valamit. Ugye hirtelen kiderült, hogy ma reggel 9-kor rendkívüli testületi ülés lesz, méghozzá egyetlen napirendi ponttal. Ez az egy pedig a Javaslat az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából kitüntetések adományozására” címmel futott (a meghívó itt olvasható, az előterjesztés meg itt - szó van benne díszpolgári címek és kitüntetések adományázásáról).

kocsis_tuzson_csomor.jpg

Fotó: Huszti István / Index

A téma izgalmasságára való tekintettel gondoltam a mindig közvetítő önkormányzati tv-n megnézem az egypontos eseményt, de oda is csak a meghívó került fel, én meg itt izgulok, hogy most akkor mi is történt. Nem tudni például, hogy mi lett a döntés, vagy hogy derék, nagy munkabírású polgármesterünk egyáltalán jelen tudott e lenni az eseményen, hiszen előző este még egy csömöri kamunépszavazási haknin küzdött vállvetve Tuzson Bencével.

Ami embert próbáló lehetett. És ahol az Index szerint a polgi … nekikezdett valaminek, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy régiós porszívóügynök-továbbképzést. Az emelvényen, a mikrofon előtt áll a főember, akinek az asszisztense diákon vetíti ki sorban, hogy mit tud az új ZGN-5000, és miben jobb a konkurenciánál, nagyobb szívóerő, ugor- hatunk Mancika, erősebb vezetékvisszahúzó, a következő dián azt látják, hogy..., a hall- gatóság pedig halálra unja magát, de igyekszik figyelni, mert szereti és hisz a főnökben.” (Teljes cikk itt olvasható: A migránsok beköltöznek a szomszéd bérlakásba)

Lássuk be, hogy a porszívóügynökök élete sem könnyű, sőt néha kimondottan nehéz. Főleg amikor egy sz@r terméket kell eladni a népnek, no de ez legyen az ő baja. Az Index cikkét meg tessék elolvasni – ha már a mai testületiről nem tudtam írni – mert szép történet, csak egy kicsit szomorú a vége. Meg a közepe és az eleje. (Szerk.: ha meg valaki esetleg tudja, hogy végül is ma mi történt a testületin, szóljon vagy írjon már pár szót ráérő idejében…)

P.s.: Ja, a fenti cikk szerint Csömörön Kocsis azt is közölte, hogy "régi trükkjük a komcsiknak, hogy nem azt mondják, amit tesznek".  Hmmm, nem lesz ebből baj, Máté? ("Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" – Orbán megismételte: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok" HVG, 2011 szeptembere)

***

Tuttta? Kocsis szerint az van, hogy nem is egy népszavazásról van szó, hanem 3200 kicsi népszavazásról. A politikus szelíd szeretettel hívta fel a hallgatósága figyelmét arra, hogy mindmeghalunk. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7211710271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása