Utolsó kommentek:

koszorumagdolna 2020.06.17. 00:04:55

Hát igen, én utoljára tavaly februárban, a Stex Alfrédban kávéztam együtt az akkor még jelöltsorban lévő, mai polgival és lakásügyi főtanácsadójával, Molnár Györggyel. A téma akkor is Józsefváros legnagyobb, megoldatlan problémája, az akkor még kábé ötezernyi, önkormányzati bérlakás katasztrófaközeli állapotai körül forgott, amiben - megtisztelő módon - az én tanácsaimat is kikérték.

És persze itt és most nem is térnék ki arra, hogy megfogadták-e bölcs tanácsaimat az urak, s arra se, hogy változott-e azóta akárcsak egy szemernyit is a bérlakások helyzete és száma. Azazhogy várjunk csak! Ez utóbbira mégis válaszolnék: bár ugyan teljesen megbízható adatok akkor sem álltak rendelkezésre a lakások számáról s állagbeli állapotukról, de azt bizton állíthatjuk, hogy azóta is nagyságrendekkel csökkent a bérlakások száma. S hogy van-e összefüggés a bérlakások mostani helyzete, s aközött, hogy ma már elképzelhetetlen lenne egy magamfajtának együtt kávéznia a polgármester úrral, nos, azt mindenkinek csak a fantáziájára bíznám. Annyi bizonyos viszont, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy - nem is saját ötlettől indíttatva! - a saját fb-oldalamon, jónak láttam újból megosztani az amijo tavaly augusztusi cikkét...

Bejegyzés: 908. A lakásügynökséghez

putyi8 2020.06.16. 09:40:10

A legnagyobb probléma amivel foglalkozni KELL s nemcsak ugy hogy lakni jó és lakni kell.Mivel nagyon sok család és most már családok családjainak is szüksége van lakhatásra.De a szűkös lehetőségek miatt ez a terület mindig is kivételezett helyzeteket idéz elő aki kap örül aki nem az évekig fújtat.Ebben a témában egy kávéra lenne szüksége a Polgármesternek olyan szereplőkkel akik közvetlen tapasztalattal rendelkeztek,Ennek a beszélgetésnek nagyobb haszna lenne mint egy séta ahol nem azt tapasztaljuk ami a hétköznapokban a falakon túl van !!!!!!!!!!!!!!!!

Bejegyzés: 908. A lakásügynökséghez

koszorumagdolna 2020.06.16. 01:40:28

@putyi8: Igen, ezek a táblák megütközést s mi több közröhejt váltottak ki a kerületbeliekből s az idelátogatókból egyaránt. Ezzel kapcsolatban csak annyit most, hogy a Rév8, aki nemcsak a sok, lakossági kifogással kísért programot vezette, de ezeket a vicctáblákat is kihelyezte, megint visszanyerte "régi, megérdemelt jogait" az önkorinál.

Bejegyzés: 15 éve indult az MNP [5.]

putyi8 2020.06.13. 20:00:17

Teljesen egyetértek Gusztival. Ami számomra mostanában nagyon izgat az hogy évekkel ezelőtt az urbanista fiatalok hosszas tanulmányozás után olyan "megálló"-kat terveztek amik szerintük e a környék lakónak nagyon megfelel. Amikor rehabilitációról beszélünk ne felejtsük el ezeket mert szégyene a kerületnek hogy a 99-es busz vonalán egyetlenegy normális megálló van az Orczy út egyik oldalán. A küllem a használhatóság mind számit mert emberek vagyunk és használatra képes dolgokat szeretünk-szeretnénk.Ezek nem fórum témák hanem megvalósitások aminek örülnénk !Ugyanilyen fontos a Korányi u. és a Kőris u. hepehupás állapotának rendbetétele-állapotuk egyre romlik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bejegyzés: 15 éve indult az MNP [5.]

Pásztörperc 2020.04.14. 22:27:32

@Amijo: Abban nincs vitánk, hogy a "hivatalos" számok teljesen hiteltelenek — lásd erről belinkelt írásomat (Van, aki megoldást keres). Abban nem értünk egyet, hogy valójában mennyi az annyi. Mert hát nem csak a "statisztikai" trükkök különböznek, hanem a protokollok is. Nálunk pl. jóval korábbi szakaszban, de éppen ezért kevésbé durva kijárási korlátozást vezettek be stb.

Bejegyzés: 987. Számok és arányok

Amijo 2020.04.14. 20:55:37

@Pásztörperc: Igaz is - meg nem is. Nálunk két hónapja van hivatalosan jelen a vírus. Megnézve az említett két ország azonos járványidőszakra szóló adatait: ha nem is 100 ill 150-szeres a halálozási arány, hanem "csak" 60 és 110-szeres - az mennyivel teszi jobbá vagy hitelesebbé a "hivatalos számokat"?

Bejegyzés: 987. Számok és arányok

Pásztörperc 2020.04.14. 19:13:21

Nem stimmel. Van ugyanis egy negyedik lehetőség: az, hogy hozzánk később ért el a járvány, mint akár Olaszországba, akár Angliába. Ennek megfelelően amíg ez utóbbi országokban a halálozásoxáma már csökken, a magyarok még csak most kezdenek el hullani amúgy igazából.

A halottaxáma helyesen úgy becsülhető, hogy összehasonlítjuk az idei halálozásokat néhány (pl. az előző öt) "normál influenzás" előző év átlagával, és a különbséget tulajdonítjuk a koronavírusnak.

Bejegyzés: 987. Számok és arányok

Pásztörperc 2020.03.21. 18:08:15

Nemcsak azokat csuknák le, akik valótlanságokat állítanak. Azokat is, akik valós tényeket mutatnak be, de úgy, hogy az a "védekezés" irányítói számára kedvezőtlen.

Ilyen valós tény például, hogy a "védekezés" nevében páncélautókat és géppisztolyos katonákat vezényeltek a közterületekre. Ugyanilyen valós tény, hogy a ágyúval már verébre se érdemes lőni, a vírus ellen pedig egyáltalán nem használ se a géppuska, se a géppisztoly (amit hivatalosan gépkarabélynak hívnak). Aki ezt a két tényt egymás mellé állítva közli, az kedvezőtlen színben tünteti fel (azaz akadályozza) a "védekezőket" (tehát a kormányt, az operatív törzset és az immár 11 akciócsoportot).

A tv. elfogadása után az ilyen ember akár már egyből mehet is a börtönbe.

Bejegyzés: 979. Van-e "alkotmányos puccs"?

Scott Tenorman Must Die 2020.02.29. 18:06:17

@morph on deer: igazad is van, nektek az árulás az bőven "belefér" kategória

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

morph on deer 2020.02.27. 21:59:04

“Mellőle nem állt volna át senki sehová.“

Mit olyan nehéz megérteni ebben a történetben? Ez titok nyitja, hogy úgy mondjam a kulcsmondat.
Mivel átálltak, akkor nyilván nem volt ki mellett kitartani, nem?

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

Gleccsertetű 2020.02.27. 19:59:41

Viszont kitűnően tudott lehajtott fejjel célozni

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

nemecsekerno_007 2020.02.27. 19:35:08

Horn Gyuszi pufajkás volt. Ez azért ront néhány fokot a bölcsességén.

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

boundary 2020.01.20. 10:16:43

@CCnick: Hol mondtam én ilyet?
Az olcsóbb ingatlan tulajdonosának éppen olyan és annyi jogai vannak, mint a a magas értékű lakás tulajdonosának.
Ennyit mondtam.
Gondolom evvel egyetértesz, tudod jogegyenlőség.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

CCnick 2020.01.18. 11:51:28

@boundary: Szóval az a megoldásod a lumpenbprolibeutazikabkvvalabelvárosbabulizniamizavarjaakülvárosbólbeutazójódolgozómunkásembert-re, hogy a legdrágább belvárosi ingatlanokban adsz a lumpenprolinak jutalomdrágalakást. Ugyes :)

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:32:02

@Eugene Horse:

"Ha rászoruló vagyok, bármit szabad, mert rászoruló vagyok? Eltüzelhetem a parkettát az önkoris lakásban, eladhatom az ablakokat, bulizhatok minden este 16 komámmal és haverommal, gyűjthetem a szemetet a folyosóra?"

A gyakorlatban lényegében tényleg ez van.

"igenis legyenek elvárások vele szemben"

Elvileg vannak, a gyakorlatban nemigen érvényesíthetők.

"nem azért dolgoztak, hogy mellettük lévő lakásban balhés alakok parádézzanak"

Nyilván nem, mégis gyakori az ilyesmi.

"Te ezt mennyire tolerálnád? Mert mindig olyanok szájalnak, akik ilyen helyzetbe még nem kerültek, nem is fognak."

Tévedsz, voltam ilyen helyzetben. Nem is rossz környék volt, a falszomszéd, az önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérlője egy alkoholista férfi volt. Ő, a lánya meg a pasija egész éjjel ittak, mulatoztak, bömböltették a tévét és a mulatós nótákat vagy csak úgy ordítoztak, ment a zajongás, kiabálás hajnalig. A szomszédság tehetetlen volt.

Több mint két évig kellett ezt elviselnem. Aztán szerencsémre kaptam egy tolmácsolási munkát egy vidéki városban, ott dolgoztam és laktam másfél évig, és mire visszajöttem, a férfi meghalt a piálástól, a pereputty meg máshová költözött.

"onnantól ne számítson elesett, üldözött, kirekesztett szegény embernek, így ne is járjon neki a társadalom sajnálata."

Mindig lesznek azok a "jogvédők", akik fellépnek az érdekükben.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:12:48

@konrada:

"amíg nem tudnak minden lakóval megegyezni, addig valahogy biztosítani kell, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók költözzenek be."

Bizonyára azt akartad írni, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók NE költözzenek be. :)

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

2020.01.17. 11:09:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, a szociális háló nem világjegy a lumpenságba, ezt nagyon rosszul gondolod. Ha rászoruló vagyok, bármit szabad, mert rászoruló vagyok? Eltüzelhetem a parkettát az önkoris lakásban, eladhatom az ablakokat, bulizhatok minden este 16 komámmal és haverommal, gyűjthetem a szemetet a folyosóra? mert rászoruló vagyok és a szociális hálóból úgysem eshetek ki? Hol élsz te? Egyébként ma is bőven ki lehet esni belőle. Ha valaki kap egy lehetőséget, igenis legyenek elvárások vele szemben, főleg, hogy itt arról van szó, hogy mások nyugalma is tét, olyanoké, akik viszont verejtékes melóval szedték össze a kecójukat, és nem azért dolgoztak, hogy mellettük lévő lakásban balhés alakok parádézzanak, tizedáron egyébként. Te ezt mennyire tolerálnád? Mert mindig olyanok szájalnak, akik ilyen helyzetbe még nem kerültek, nem is fognak. A Fókusz riportot meg úgy értettem (és nyilván te is tudod, csak provokálsz) hogy onnantól ne számítson elesett, üldözött, kirekesztett szegény embernek, így ne is járjon neki a társadalom sajnálata.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

erol 2020.01.17. 11:08:38

Summa summarum: ne lakjanak a belvárosban, ne lakjanak a külvárosban, ne csövezzenek az utcákon, tereken, börtönbe se zárjuk őket, mert azt is az adónkból tartják fenn. Dunába lövés, gázkamra?

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

boundary 2020.01.17. 11:05:56

Nem is a szórakozás a hangsúlyos, hanem a munkába járás. Még azok a nyomorultak is foglalják a helyeket a buszokon.

Senkinek nem kell a szomszédságába ilyen lakótömb. Hiába helyzenének oda MOST jóravaló, önhibájukon kívül bajban lévő embereket, egy idő után elgettósodik az egész tömb. Csak egyetlen gesztenye család kerüljön oda, és vége.

Nincs ennek ép megoldása.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:01:11

@Eugene Horse:

"visszatérő problémák után irány az utca, és onnantól fogva kiestek a szociális hálóból"

A szociális háló épp azért az, ami, mert senki nem eshet ki belőle. Minden, mekkora lumpenproli, a szociális háló nem engedheti, hogy pl. télen megfagyjon az utcán.

"és nincs jogvédősködés meg sírós Fókusz riport."

Na és hogyan akadályozod meg a Fókusz-riportot? Netán cenzúrával? És a jogvédőket a tüntikézésben és abban, hogy Strasbourgba menjenek panaszkodni?

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról