Utolsó kommentek:

Pásztörperc 2020.03.21. 18:08:15

Nemcsak azokat csuknák le, akik valótlanságokat állítanak. Azokat is, akik valós tényeket mutatnak be, de úgy, hogy az a "védekezés" irányítói számára kedvezőtlen.

Ilyen valós tény például, hogy a "védekezés" nevében páncélautókat és géppisztolyos katonákat vezényeltek a közterületekre. Ugyanilyen valós tény, hogy a ágyúval már verébre se érdemes lőni, a vírus ellen pedig egyáltalán nem használ se a géppuska, se a géppisztoly (amit hivatalosan gépkarabélynak hívnak). Aki ezt a két tényt egymás mellé állítva közli, az kedvezőtlen színben tünteti fel (azaz akadályozza) a "védekezőket" (tehát a kormányt, az operatív törzset és az immár 11 akciócsoportot).

A tv. elfogadása után az ilyen ember akár már egyből mehet is a börtönbe.

Bejegyzés: 979. Van-e "alkotmányos puccs"?

Scott Tenorman Must Die 2020.02.29. 18:06:17

@morph on deer: igazad is van, nektek az árulás az bőven "belefér" kategória

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

morph on deer 2020.02.27. 21:59:04

“Mellőle nem állt volna át senki sehová.“

Mit olyan nehéz megérteni ebben a történetben? Ez titok nyitja, hogy úgy mondjam a kulcsmondat.
Mivel átálltak, akkor nyilván nem volt ki mellett kitartani, nem?

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

Gleccsertetű 2020.02.27. 19:59:41

Viszont kitűnően tudott lehajtott fejjel célozni

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

nemecsekerno_007 2020.02.27. 19:35:08

Horn Gyuszi pufajkás volt. Ez azért ront néhány fokot a bölcsességén.

Bejegyzés: 971. Megvilágosodottak

boundary 2020.01.20. 10:16:43

@CCnick: Hol mondtam én ilyet?
Az olcsóbb ingatlan tulajdonosának éppen olyan és annyi jogai vannak, mint a a magas értékű lakás tulajdonosának.
Ennyit mondtam.
Gondolom evvel egyetértesz, tudod jogegyenlőség.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

CCnick 2020.01.18. 11:51:28

@boundary: Szóval az a megoldásod a lumpenbprolibeutazikabkvvalabelvárosbabulizniamizavarjaakülvárosbólbeutazójódolgozómunkásembert-re, hogy a legdrágább belvárosi ingatlanokban adsz a lumpenprolinak jutalomdrágalakást. Ugyes :)

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:32:02

@Eugene Horse:

"Ha rászoruló vagyok, bármit szabad, mert rászoruló vagyok? Eltüzelhetem a parkettát az önkoris lakásban, eladhatom az ablakokat, bulizhatok minden este 16 komámmal és haverommal, gyűjthetem a szemetet a folyosóra?"

A gyakorlatban lényegében tényleg ez van.

"igenis legyenek elvárások vele szemben"

Elvileg vannak, a gyakorlatban nemigen érvényesíthetők.

"nem azért dolgoztak, hogy mellettük lévő lakásban balhés alakok parádézzanak"

Nyilván nem, mégis gyakori az ilyesmi.

"Te ezt mennyire tolerálnád? Mert mindig olyanok szájalnak, akik ilyen helyzetbe még nem kerültek, nem is fognak."

Tévedsz, voltam ilyen helyzetben. Nem is rossz környék volt, a falszomszéd, az önkormányzati tulajdonban lévő lakás bérlője egy alkoholista férfi volt. Ő, a lánya meg a pasija egész éjjel ittak, mulatoztak, bömböltették a tévét és a mulatós nótákat vagy csak úgy ordítoztak, ment a zajongás, kiabálás hajnalig. A szomszédság tehetetlen volt.

Több mint két évig kellett ezt elviselnem. Aztán szerencsémre kaptam egy tolmácsolási munkát egy vidéki városban, ott dolgoztam és laktam másfél évig, és mire visszajöttem, a férfi meghalt a piálástól, a pereputty meg máshová költözött.

"onnantól ne számítson elesett, üldözött, kirekesztett szegény embernek, így ne is járjon neki a társadalom sajnálata."

Mindig lesznek azok a "jogvédők", akik fellépnek az érdekükben.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:12:48

@konrada:

"amíg nem tudnak minden lakóval megegyezni, addig valahogy biztosítani kell, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók költözzenek be."

Bizonyára azt akartad írni, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók NE költözzenek be. :)

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Eugene Horse 2020.01.17. 11:09:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, a szociális háló nem világjegy a lumpenságba, ezt nagyon rosszul gondolod. Ha rászoruló vagyok, bármit szabad, mert rászoruló vagyok? Eltüzelhetem a parkettát az önkoris lakásban, eladhatom az ablakokat, bulizhatok minden este 16 komámmal és haverommal, gyűjthetem a szemetet a folyosóra? mert rászoruló vagyok és a szociális hálóból úgysem eshetek ki? Hol élsz te? Egyébként ma is bőven ki lehet esni belőle. Ha valaki kap egy lehetőséget, igenis legyenek elvárások vele szemben, főleg, hogy itt arról van szó, hogy mások nyugalma is tét, olyanoké, akik viszont verejtékes melóval szedték össze a kecójukat, és nem azért dolgoztak, hogy mellettük lévő lakásban balhés alakok parádézzanak, tizedáron egyébként. Te ezt mennyire tolerálnád? Mert mindig olyanok szájalnak, akik ilyen helyzetbe még nem kerültek, nem is fognak. A Fókusz riportot meg úgy értettem (és nyilván te is tudod, csak provokálsz) hogy onnantól ne számítson elesett, üldözött, kirekesztett szegény embernek, így ne is járjon neki a társadalom sajnálata.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

erol 2020.01.17. 11:08:38

Summa summarum: ne lakjanak a belvárosban, ne lakjanak a külvárosban, ne csövezzenek az utcákon, tereken, börtönbe se zárjuk őket, mert azt is az adónkból tartják fenn. Dunába lövés, gázkamra?

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

boundary 2020.01.17. 11:05:56

Nem is a szórakozás a hangsúlyos, hanem a munkába járás. Még azok a nyomorultak is foglalják a helyeket a buszokon.

Senkinek nem kell a szomszédságába ilyen lakótömb. Hiába helyzenének oda MOST jóravaló, önhibájukon kívül bajban lévő embereket, egy idő után elgettósodik az egész tömb. Csak egyetlen gesztenye család kerüljön oda, és vége.

Nincs ennek ép megoldása.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.01.17. 11:01:11

@Eugene Horse:

"visszatérő problémák után irány az utca, és onnantól fogva kiestek a szociális hálóból"

A szociális háló épp azért az, ami, mert senki nem eshet ki belőle. Minden, mekkora lumpenproli, a szociális háló nem engedheti, hogy pl. télen megfagyjon az utcán.

"és nincs jogvédősködés meg sírós Fókusz riport."

Na és hogyan akadályozod meg a Fókusz-riportot? Netán cenzúrával? És a jogvédőket a tüntikézésben és abban, hogy Strasbourgba menjenek panaszkodni?

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

konrada 2020.01.17. 11:00:14

@boundary:
Én nem írtam lumpenprolit.
...de egyébként igazad van.
...viszont az se jó, ha a város közepében van a gettó, mert akkor hová, meg minek megy a külvárosi szórakozni, vagy dolgozni egy gettóba ???

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

konrada 2020.01.17. 10:57:27

A cikkírónak abban nincs igaza, hogy minden önkormányzatinak bejelentett üres lakást kiadhatónak gondol.
Pedig: minden önkormányzatnak kell tartani olyan lakást, ahol egy esetleges katasztrófa esetén el kell tudni helyezni a hirtelen fedél nélkül maradó lakóit (lásd most Óbuda),

illetve a szanálásra szánt házakban a lakások egész addig állományban maradnak, míg akár a bontás, akár az értékesítés, vagy az újjáépítés meg nem kezdődik.
Ezért vannak az említett lefalazott lakások: ti. azokból már kimentek a lakók, és amíg nem tudnak minden lakóval megegyezni, addig valahogy biztosítani kell, hogy rosszhiszemű lakásfoglalók költözzenek be. Ez egy hosszabb folyamat végén egy lakótömbben akár több tucatnyi olyan üres lakást jelent a nyilvántartásban, ami darabként szerepel, de nem lakható, és nem is cél, hogy akkor lakható legyen, hiszen eleve azért nem laknak benne, mert már okkal kiköltöztették az ott lakókat.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

boundary 2020.01.17. 10:52:49

@konrada: és szerintetek a lumpenprolik a "külvárosban" fogják b..ni a rezet egész nap, vagy bemennek a belvárosba szórakozni? Hát bemenneének, és mivel? Tömegközlekedéssel. És ki utazik általában busszal? A dolgozó ember. Köszönjük, ebből seni nem kér.
A másik: mi az hogy drágább lakások? Akinek nincs 100millás lakása (csak egy külvárosi háza) annak nem jár a nyugodt élet?

el vagytok Ti tévedve :(

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

konrada 2020.01.17. 10:48:09

@WZRD: @boundary:
Mert mondjuk a külvárosban van olyan rész, ahol nem sűrű a beépítettség, így legfeljebb totálban jóval kevesebb embernek mennek az agyára?

@WZRD: "hasznosabb ha normalis lakok koze vannak behelyezve ezek az emberek (mivel megprobalnak tudatallatt is hasonulni a tobbiekhez) "
Szép elmélet, de a normálist az különbözteti meg az abnormálistól, hogy tudja mi a norma, és próbál ragaszkodni hozzá, míg az abnormális megpróbálja magára alakítani a normákat.

...no ebből lesz a gettósodás, mert a normális hamarabb adja fel, és a helyére nem másik normális, hanem olyan abnormális fog költözni, akinek az abnorma a norma.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

Eugene Horse 2020.01.17. 10:42:39

@WZRD: ennél sokkal egyszerűbb a dolog, szigorú felügyelet kell. Ha valaki kap ingyen vagy jelképes összegért lakhatási lehetőséget, akkor hadd legyen már némi elvárás is. Havi kétszer bejelentés nélküli időben menjen ki egy hivatalnok, nézze meg a körülményeket, a lakás állapotát, hogy hányan laknak ott, tegyen fel pár kérdést a többi lakónak, és visszatérő problémák után irány az utca, és onnantól fogva kiestek a szociális hálóból, és nincs jogvédősködés meg sírós Fókusz riport.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

CCnick 2020.01.17. 10:00:35

@WZRD: "mivel megprobalnak tudatallatt is hasonulni a tobbiekhez" ez jó elmélet, de szerintem még sehol a világban nem történt meg, az ellenkezője viszont kb mindig

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról

CCnick 2020.01.17. 09:48:01

@boundary: mondjuk költséghatékonysági okból teljesen logikus megoldás nem a legdrágább ingatlanokat szétkúratnui velük ha már társadalmi elvárás, hogy kapniuk kell szétkúrható ingatlant.

Bejegyzés: 957. Pár szó a lakhatásról