A mi Józsefvárosunk

Utolsó kommentek:

fkv.116 2022.07.25. 23:26:57

"Diószegi Sámuel utca"

Ne is folytasd, a lakosokkal együtt bontandó.

Bejegyzés: Bontandó bérházakról IV. [232.]

Almandin 2022.07.25. 21:48:11

Ezeket a házakat jobb lett volna felújítani-karbantartani. Ugyanis a kisebb méretükkel, kertjükkel jó állapotban kifejezetten vonzó lakókörnyezetet tudnának nyújtani. Belvárosi környezetben jó, ha van a nagy házak között néhány kisebb, alacsonyabb is, mert az utcák és a többi ház több fényt kap. Ha ezeket a házakat lebontják, szinte biztos, hogy nagy házak kerülnek a helyükre, amivel a környék sokkal sötétebb lesz, az utcák, udvarok kevesebb napsütést fognak látni.

Bejegyzés: Bontandó bérházakról VIII. [252.]

vackor1 2022.03.21. 21:01:04

Szerda éjjel-csütörtök hajnalban voltam kint, vittem dolgokat és segíteni szerettem volna - sokat nem tudtam , kevés menekült volt éppen ,nagyjából csak fuvarozni lehetett őket - Kétfarkúak,Vöröskereszt, Migration Aid , Karitasz és más önkéntesek voltak ( nem mindegyik van non-stop, Kétfarkú-Vöröskereszt és Migration 0-24 , a többi azt hiszem nem ), de a Rendőrökön kívül se a Keletiben, se a Nyugatiban nem láttam nyomát az állam részvételének, kivéve a Toi-Toiokat és ha ők adták, akkor pár melegedő buszt, de lehet ezt sem a "gondoskodó" állam szolgáltatja.. Ma - úgy három hét késéssel - csináltak egy közös ellátóhelyet, ezzel együtt megszüntették a két pályaudvaron a segítő-lehetőséget.. Meglátjuk milyen lesz az új hely..

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

arthurthedent 2022.03.18. 15:00:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Amikor putyin azt mondja, hogy az ukránok huzzák az időt azt úgy kell érteni, hogy putyin húzza az időt. Elég átlátszó a csávó, de SOHA nem mond igazat.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2022.03.18. 12:44:35

"Putyin szerint Ukrajna el akarja húzni a tárgyalásokat
A Kreml szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök Olaf Scholz német vezetővel folytatott telefonbeszélgetésében azzal vádolta Ukrajnát, hogy irreális javaslatokkal akarja elhúzni az Oroszországgal folytatott tárgyalásokat a háború befejezéséről – számolt be az ABC News."

Nocsak, nocsak! Valakit sürget az idő? Az oroszoknak egyre többe kerül ez a háború. Sajnos sok emberéletbe is.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

belekotty 2022.03.18. 09:53:46

@zord íjász: Ahol Kurt őrködik, ott már nem is próbálkozik, mert tudja hogy csúnyán megszivatja. Persze Kurt a melója miatt rengeteget van a neten. Párszor benéztem a magyaur blogra, sosem láttam Brendelt. Belátta vereségét, ott már nem is próbálkozik.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 23:08:57

Köszönöm, bloggertárs. Te egy korrekt, tisztességes gyerek vagy, ezt megjegyzem. Vigyázol a felhasználóidra. Már negyedszer takarítasz. Azért aludj is, vagy állítsd be éjszakára az előszűrést az admin felületen.

@pista1872: Ezt már tucatnyiszor megbeszéltük, Mátyás. Ott van mindhárom komment, soha nem töröltem le, a flood pedig azért nincs ott, mert azt viszont letöröltem, és ezután is mindig le fogom törölni. Nincs valami új scripted hozzám/rólam? Mindig ezt tolod. És miért ide? Mit ártott neked ez a blogger?

Nem zavar engem, ha kiéled (megpróbálod kiélni) a hajlamaidat, de ez a kommented teljesen hibás, téves, és értelemszerűen igaztalan is.

Ez meg ajándék.

szeka.blog.hu/2021/12/21/mosolygos_orban-hivo_keszul_a_sandor-palotaba/full_commentlist/1#c41107118

Írd fel inkább a SzeKára a dühödet, tízezerszer, ott otthon vagy, tűrik, szeretik, ha hozod a kattintásszámot.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 18:04:29

@midnight coder: Ehhez sokkal jobban értesz, mint én, az biztos, szóval simán lehet. Mindenesetre röhej, undorító, elképesztő és elviselhetetlen, alig várom, hogy leteljen az öt másodperc és átugorjam ezeket. Tudom, tudom, fizessek elő a reklámmentes prémiumra, igazad van, de zsugori vagyok ilyenekben. Inkább szenvedek, mint Majakovszkij, és élvezkedek a gyűlöletben, ami elönt.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

midnight coder 2022.03.17. 17:09:32

@zord íjász: Mindenhonnan az megy, a VR alkalmazásfejlesztésrõl szóló videó elõtt is. Szerintem a youtube automatikusan osztja az "áldást" az IP címed alapján.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.03.17. 16:23:13

Szinte minden népszerű ellenzéki video előtt fideszes/kormányzati/jobboldali támogató propaganda fut. Azt még az Arogán is tudja, hogy az emberek ezeket a videókat nézik, nem a kormányzati szarfényezést. Bevásárolták magukat az összes ilyen helyre. Ennyiben nem szakadtak el a valóságtól, ezt a javukra kell írni.

Bejegyzés: Magyarország maradék becsülete [214.]

Pásztörperc 2022.02.22. 19:35:11

Óriás sünkaktusz (Echinocereus grusonii) — imádom!

Bejegyzés: Lehet másképp csinálni [207.]

Pásztörperc 2021.11.24. 02:04:04

Hát úgy, hogy megtehették. Kis hazánkban, ahol minden haver építőipari vállalkozásból, a költségvetésen akar meggazdagodni, akkor is kifizetik. Amikor a Margit hidat úgy újították fel, hogy a pesti oldalon kétoldalra tervezett villamosmegálló helyett középre építettek egyet, azt is kifizették. Voltak utána gondok a forgalom szervezésével rendesen, de azok már nem az építők gondjai voltak.

A világ boldogabb országaiban ilyenkor összevetik a terveket a produktummal, és azt mondják, hogy egyrészt amíg a tervezett állapot el nem készül, nem fizetünk — másrészt addig fizetheti az idővel növekvő kötbért a kivitelező; egyebek közt erre való a kötelezően előírt bankgarancia.

Bejegyzés: Baross utcai fák III. [175.]

koszorumagdolna 2021.08.15. 15:56:04

Nem tudom, illő-e ennyi szünet után még egy kommenttel is megtoldani a most itt közölt kis hozzászólásomat, dehát egy baráti hívás, amely a posztban olvasottakról szólt, arra indított, hogy mégis megtegyem ezt.
A hívó fél ugyanis - aki bevallottan erős, baloldali elkötelezettségű ember - "hát baszki, majdnem dobtan egy hátast, amikor olvastam az 'amijo'-ban megjelent cikkedet", kifakadással indította a beszélgetést, s idézte azt a kommentet is, ami a megtisztelő "fidfesztroll" minősítéssel méltatta a legutóbbi két évbeni működésemet.
És ekkor a feleség - akit eddig is lehetett hallani a háttérből - kikapva férje kezéből a telefont, ezt rikkantotta bele nekem:
"Guszti, mondd már meg ennek a vén fasznak, hogy te most se írsz mást, mint amit eddig is írtál, még a a lagvadabb fidesz-éra alatt is"!
És én, bevallom, nem tudtam, mit válaszoljak erre, s a képernyőre meredve, csak annyi jött ki belőlem, hogy "ööö...hát igen, s remélem, azért jól vagytok, Ági...

Bejegyzés: Szerény lakossági segítség [143.]

Pásztörperc 2021.06.21. 22:34:37

Induljunk ki abból, hogy a jobbikosok nem hülyék. Ez sokkal reálisabb, mint az a koncepció, hogy utáljuk őket, tehát hülyék. Tehát semmiképp se ugranak ki a választás előtt az Összefogásból, mert akkor 3-nál több egyéni mandátumuk nemigen lesz, a Fidesz pedig az újabb 2/3 birtokában le se szarja őket. Ahhoz, hogy tényezők legyenek, bent kell maradniuk, és a baloldali szavazatokkal minél több képviselőt kell bejuttatniuk.

Ezután feltéve (de el nem fogadva), hogy az Összefogás a választáson több mandátumot kap, mint Magyarbasi:

1. A Fidesz egy pillanatig sem lesz ellenzékben. Az új kormány megalakulásáig ügyvezető kormány viszi az ügyeket, és annak feje az addigi kormányfő.

2. Magyarbasinak nincs szüksége arra, hogy maga mellé állítsa a Jobbikot — sőt, igénye sincs rá. Ha így tesz, a Jobbik, az Összefogás (egyik) zászlóshajója hiteltelenné válik, a választók ujjal mutogatnak rá, amiért becsapta szövetségeseit, és soha többé nem kerül a parlamentbe. Vezetői nagyobb stigmát viselnek életük végéig, mint Gyurcsány Ferenc. Köszönik, de nem olyan hülyék, hogy egy ilyenbe belemenjenek. (Ráadásul — éppen, mert tudnák, hogy ezzel a négy évvel politikai pályájuknak vége — egészségtelenül nagy árat kérnének a leválásért.)

Magyarbasinak nem a pártra van szüksége, hanem elegendő képviselő egyenként átállítására. Ebben az esetben a párt arcvesztés nélkül maradhat az ún. ellenzék tagja, kizárhatja soraiból az "árulókat", és szentül megfogadhatja, hogy soha többé nem indít kétes alakokat. Magyarbasi pedig simán kormányt alakít az átállókkal (akik fél évig egyéni képvisellők lesznek, majd átülnek a Fidesz frakciójába).

3. Magyarbasinak nem kell se pozíciókat ígérgetnie, se zsarolnia ahhoz, hogy elegen átmenjenek hozzá. A Jobbik nyilas szellemiségű magjából azok, akik nem léptek át a Mi Hazánkba, erősen felülreprezentáltak a jelöltek s így a majdani képviselők között. Nekik hányingerük van pártjuk "néppárti fordulatától", és eleve kizárólag azért vesznek részt az általuk "moslékkoalíciónak" nevezett Összefogásban, hogy az ott szerzett mandátumaikat felajánlhassák Magyarbasinak.

4. Nincs remény; ez a hajó elment.

Bejegyzés: Tanuljatok meg sakkozni, pupákok! [126.]

Holsteinszelet 2021.05.20. 23:55:22

Szép. De ahogy nézem, térkő azért már a látványterveken is van dögivel…

Bejegyzés: Emlékparkot kap Psota Irén [115.]

koszorumagdolna 2020.06.17. 00:04:55

Hát igen, én utoljára tavaly februárban, a Stex Alfrédban kávéztam együtt az akkor még jelöltsorban lévő, mai polgival és lakásügyi főtanácsadójával, Molnár Györggyel. A téma akkor is Józsefváros legnagyobb, megoldatlan problémája, az akkor még kábé ötezernyi, önkormányzati bérlakás katasztrófaközeli állapotai körül forgott, amiben - megtisztelő módon - az én tanácsaimat is kikérték.

És persze itt és most nem is térnék ki arra, hogy megfogadták-e bölcs tanácsaimat az urak, s arra se, hogy változott-e azóta akárcsak egy szemernyit is a bérlakások helyzete és száma. Azazhogy várjunk csak! Ez utóbbira mégis válaszolnék: bár ugyan teljesen megbízható adatok akkor sem álltak rendelkezésre a lakások számáról s állagbeli állapotukról, de azt bizton állíthatjuk, hogy azóta is nagyságrendekkel csökkent a bérlakások száma. S hogy van-e összefüggés a bérlakások mostani helyzete, s aközött, hogy ma már elképzelhetetlen lenne egy magamfajtának együtt kávéznia a polgármester úrral, nos, azt mindenkinek csak a fantáziájára bíznám. Annyi bizonyos viszont, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy - nem is saját ötlettől indíttatva! - a saját fb-oldalamon, jónak láttam újból megosztani az amijo tavaly augusztusi cikkét...

Bejegyzés: 908. A lakásügynökséghez

putyi8 2020.06.16. 09:40:10

A legnagyobb probléma amivel foglalkozni KELL s nemcsak ugy hogy lakni jó és lakni kell.Mivel nagyon sok család és most már családok családjainak is szüksége van lakhatásra.De a szűkös lehetőségek miatt ez a terület mindig is kivételezett helyzeteket idéz elő aki kap örül aki nem az évekig fújtat.Ebben a témában egy kávéra lenne szüksége a Polgármesternek olyan szereplőkkel akik közvetlen tapasztalattal rendelkeztek,Ennek a beszélgetésnek nagyobb haszna lenne mint egy séta ahol nem azt tapasztaljuk ami a hétköznapokban a falakon túl van !!!!!!!!!!!!!!!!

Bejegyzés: 908. A lakásügynökséghez
süti beállítások módosítása