A mi Józsefvárosunk

Baross utca: kezdődik az átépítés [339.]

2023. június 02. - Amijo

Hamarosan kezdődik a Baross utca 61. szám alatti, a Vajdahunyad utca sarkán álló, 1971-ben épült közel 4000 négyzetméteres egykori pártszékház átépítése; az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) alakítja ki itt a új kulturális központját és színházát.

baross61.jpg

Az épületbe kóser éttermet és kávézót is terveztek, amely a tervek szerint felolvasások- nak, szakmai találkozóknak, irodalmi esteknek és koncerteknek is otthont ad majd.

A nagyszabású tervekhez a fedezetet az a közel kétmilliárd forint biztosítja, melyet a Köves Slomóhoz köthető EMIH – hogy hogy nem – de az Emberi Erőforrások Támogatás- kezelőtől (EMET) és Semjén Zsolttól kapott. (Megj.: Amit 2019 decemberében nyilvános adatok alapján az Index elemzett ki, részletesen,)

LaMa

*

Az önkormányzat Baross utcai épülete melletti pártszékház 2014 óta áll az EMIH tulaj- donában, miután a kormány ingyenesen nekik adta. Tavaly októberben a 24.hu-n Vicze Miklós írt részletesen a házról, annak történetéről, építészeti érdekességeiről, illetve mostani helyzetéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1718137978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása