A mi Józsefvárosunk

Két újabb védett épület [325.]

Nem minősülnek műemléknek, de majdnem.

2023. április 07. - Amijo

Helyi védelmet kapott két újabb józsefvárosi épület a fővárostól: a Víg utca 22. szám alatti ház (tervezte: Hofstätter Béla, 1931) és a józsefvárosi Interurbán Telefonközpont, a József utca – Német utca sarkán (Cleve Rudolf, 1967) került fel most a védett épületek listájára – írja a Józsefváros Újság

jozsef23.jpg

A helyi védettség azoknak az épületeknek „jár”, amelyek a helyi építészeti örökség részét képezik, de nem részesülnek országos egyedi műemléki védelemben, ellenben „sajátos megjelenésüknél, jellegzetességüknél, településképi vagy településszerkezeti értéküknél fogva a térség, illetőleg a település szempontjából kiemelkedőek, hagyományt őriznek, az ott élt emberek és közösségek munkáját és kultúráját híven tükrözik” – írja a vonatkozó jogszabály (Építési törvény, 1997. évi LXXVIII. tv.).

És hogy el ne feledjem: ma a Nagypéntekkel kezdetét vette a húsvét – legyen boldog és kellemes mindenkié.

LaMa

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9918097422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása