A mi Józsefvárosunk

Világszinten is egyedülálló [309.]

Helyünk a világban.

2023. február 02. - Amijo

Magyarország már tök utolsó az EU-s államok között
a Korrupció Érzékelési Indexen. (444.hu

Korrupcióérzékelő indexünk (CPI) immár egyedül a legrosszabb az Unióban. Tíz év alatt egyetlen ország sem rontott annyit a pontszámán, mint mi, de nemzetközileg még így is csak a középmezőnyben vagyunk (egy szinten Burkina Fasóval, Kuvaittal, Vietnámmal, Kelet-Timorral, a Salamon-szigetekkel, Trinidaddal és Tobagóval).

korrupcio_index.jpg

 „Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a [kizárólag országokat tartalmazó] listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbal- oldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van.”

„Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát, és szolgálja azt minden hazug jelentésével” — reagált a hírre a rubeljobboldal kommunikációs csúcsszerve, a már a nevében is hazug Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Fügedi Ubul

*

Magyarország hosszú évek óta rosszul szerepel a 180 országot felsoroló lista európai mezőnyében, de a megelőző években hármas holtversenyben voltunk alul Romániával és Bulgáriával, a tavalyi évre viszont sikerült átvennünk az egyedüli legrosszabb posztot. És, mint a HVG írja, világszinten is egyedülálló teljesítményt jelent, hogy tíz év alatt egyetlen ország sem rontott annyit a pontszámán, mint mi. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9018039984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása