A mi Józsefvárosunk

Idézet az év végére [300.]

2022. december 29. - Amijo

"Nem az a takarékosság és hatékonyság az energiával,
amikor fázunk." (Holoda) 

Elmúlt a karácsony, és ez a keserves év is véget ér lassan. Azt mondják, ami nem öl meg, az megerősít. 2022-ben sok mindennel kellett szembenéznünk, de még itt vagyunk – írja a HírKlikk. Hááát, hacsakúgynem. Karácsony után Holoda Attila energetikai szakemberrel beszélgetett Millei Ilona. Rövid idézet így az év végére írásból…

gazar.jpg

Sokkal előrébb járhatnánk, ha azokat az EU-s pénzeket, amik kifejezetten arra érkeztek, hogy javítsunk a csapnivaló épületenergia-hatékonysá- gunkon, valóban arra költötték volna. Ennek kellene a magyar kormány számára a 2022-es év legnagyobb tanulságnak lennie -, még ha nem is vallják be nekünk, de legalább maguknak ismerjék be, ezt bizony elrontották.

Az embereknek nem egy hónapot kell arra adni, hogy szüntessék meg a túlfogyasztást, különben rohadt drága lesz a gáz, hanem jóval korábban kellett volna figyelmeztetni őket: javítsd a hatékonyságot, szigeteld a házadat, cseréld ki a nyílászáróidat, és használj korszerűbb eszközöket.

Ezekhez pedig forrásokat kellett volna adni, segíteni kellett volna őket. Ezt meg lehetett volna csinálni, kaptunk rá pénzt az uniótól. Nyilván fontosabb volt ellopni. 

Ez volt tehát a Hölgyek, Urak a 2022-es év utolsó bejegyzése. Mi a magunk részéről most kívánunk mindenkinek egy sokkal jobb újévet, még úgy is, hogy a fentieket olvasva ez finoman szólva sem igazán tűnik túl valószínűnek. De hátha…

Innen folytatjuk.

*

A kormány számára a fő tanulság az lehetne: nem igaz, hogy csak az oroszoktól tudunk földgázt vásárolni, nem igaz, hogy Európa meg fog fagyni a télen, nem igaz, hogy nem lehet alternatív forrásokat, útvonalakat, beszállítókat találni. De ezt sosem fogják bevallani, ehelyett újabb ostobaságokkal tetézik, idehoznak két energiafaló üzletágat. Ez ugyanaz, mint egykor, amikor azt mondták, a „vas és acél országa”, vagy, hogy gyapottermesztő ország leszünk. Az se jött be, ez sem fog. (via HírKlikk)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7418013324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása