A mi Józsefvárosunk

Nem azonos. Nem vizsgálható. [279.]

Nem gyanús.

2022. október 19. - Amijo

Plágiumgyanú: az egyetem szerint csak akkor vizsgálhatják
Marosi Beatrix szakdolgozatát, ha ő maga hozzájárul. (Telex

Az egyik plagizált szerző, Jámbor András arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert és Hajnal Gabriellát, a Klebelsberg Központ vezetőjét, hogy vizsgálják ki a Belső-Pesti Tankerület szakmai vezetőjének ügyét, és ha a plágium bebizonyosodik, menesszék őt. A Kodolányi János Egyetem határozott álláspontja szerint a plagizált szerzők csak hatósági eljárást (pert) indíthatnak.

kodolanyi_egyetem.jpg

A dolgozat persze nyilvános, azt bárki elolvashatja és elemezheti. Ezek a vizsgálódások azonban mindenféle jogi relevanciát és következményt teljesen nélkülöznek. Hiába mutatják ki akár az utolsó betűig, hogy a "szerző" mit honnan másolt, attól még ő marad a szerző és a művet védi a szerzői jog.

Az egyetem nem indít saját eljárást mindaddig, amíg a Szerző Jogi Szakértői Testület* (és nem más) nem állapítja meg a plágiumot. Ez a testülep pedig csak a bíróság rendelkezé- sére vizsgálódik.

Ha teszem azt az összes plagizált szerző meghalt volna, akkor a "dolgozat" csak Marosi Beatrix hozzájárulásával lenne vizsgálható, és ennek hiányában az idők végezetéig ő maradna a karakterhibákkal átmásolt szövegek szerzője. Jegyezzük meg ezt a nevet: Kodolányi János Egyetem. Itt érdemes schmittelve diplomázni.

Hej, ha Pali bácsi ezt tudta volna!

*ez a "Szerző Jogi" alighanem Szerzői Jogi akarna lenni, de hát így másoltam ki a Telexből — ők meg alighanem így másolták ki a Kodolányi hivatalos leveléből.

Fügedi Ubul

P.s.: Ha figyelmesen elolvassuk a Kodolányi nyilatkozatából megjelent töredékeket, nem az van benne, hogy az érvényes jog alapján nem ellenőrizhető. Az érvényes jognak ellent nem mondó, azt mindössze szűkítő belső szabályzatuk alapján nem ellenőrizhető. Arra még csak nem is utalnak, hogy ez a szabályzat mióta érvényes (lehet, hogy tegnapelőtt 23:50-kor hirdették ki a faliújságon).

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1817958244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása