A mi Józsefvárosunk

Élet egy teokratikus diktatúrában [265.]

2022. szeptember 03. - Amijo

Három évet is kaphat az a török énekesnő, aki olyan iskolával viccelődött,
ahová Erdoğan is járt. (Telex

Egy török énekesnőt azért ültethetnek le, AKÁR 3 ÉVRE, mert úgymond megsértette a vallásos iskolákat. Gülsen, az énekesnő visszautasította a gyűlöletkeltés vádját, mondván: „nem állt szándékában megsérteni sem az imam hatip iskolák tanulóit, sem bármely egyéb vallásos társadalmi csoportot, mert értékeiket tiszteletben tartja.”

gulsen_torok.jpg

A csudába is -- minden normális országban, MINDEN VALAMIRE VALÓ NORMÁLIS, DEMOKRATIKUS ORSZÁGBAN, az viccelődik büntetlenül vallásos (vagy akármilyen) iskolákkal, aki és ahogy akar. Ha nem viccelődhet büntetlenül vallásos (vagy akármilyen) iskolákkal, akkor nem beszélünk többé demokráciáról. Akkor diktatúráról beszélünk.

Marosán Bencs Péter

*

Törökországban az imam hatip (muzulmán imám- és prédikátorképző) iskolahálózat arról ismert, hogy nemcsak Recep Tayyip Erdoğan elnök, hanem a kormányzó pártjának sok további tagja is ott tanult. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1517923321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása