A mi Józsefvárosunk

Miért pont most? [251.]

KATA, rezsicsöki csökkentés, stb.

2022. július 20. - Amijo

Azért pont most nyomják le a torkunkon a békát, mert tudják, hogy a négy év alatt el fogjuk felejteni. A választás utáni fél év az a "kegyelmi időszak", amikor a győztes bármit megtehet, különben támogatóiban tűrhetetlenül felerősödne a kognitív disszonancia.

szavazoi_aktivitas.jpg

Itt láthatjátok, hogyan alakul a kormány és ellenfeleinek népszerűsége olyan, nevezett kormány számára optimális helyzetben, amelyben az ellenzék nem csinál semmit.

Az elmúlt napokban többen kérdezték tőlem, hogy akkor most az esetleg csalódott fideszes szavazók merre is fognak mozogni, mi lesz velük. A választásszociológiai válasz az, hogy az ún. ismeretlen preferenciájúak közé. Ha lesznek is csalódott fideszesek, azok nem váltanak azonnal — sőt kételkedem benne, hogy valaha is — pártot, hanem elindul egy ún. zsilipelési folyamat. (via Szabó Andrea, Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézet)

P.s.: Azért fogadják el tőle a legnagyobb disznóságot is, mert különben el kellene ismerniük, hogy olyanokra szavaztak, akik utána disznóságokat követtek el — tehát hogy rosszul döntöttek. Ez a kognitív disszonancia:

  • egyik oldalon azzal a meggyőződéssel, hogy ők okosak és bölcsek, tehát jól döntöttek (kivétel nélkül valamennyien ezt hisszük magunkról)
  • a másik oldalon azzal a tapasztalattal, hogy választottaik disznóságokat követnek el (tehát rossz döntés volt őket megválasztani).

Fő törekvésünk a kognitív disszonanciák feloldása. Magyarbasi híveinek ehhez meg kell győzniük magukat arról, hogy ezek az intézkedések egyáltalán nem disznóságok — hanem logikusak, szükségesek és különben is azokat sújtják, akiket ők a "nemzetből" már régen kitagadtak.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7617887717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása