A mi Józsefvárosunk

Semmit nem változtak [208.]

Heródes, Kajafás, Jézus és az adóhivatal.

2022. február 22. - Amijo

Harminc NAV-os szállt ki Iványi Gáborékhoz házkutatási paranccsal. (HVG

Tegnap óta attól zeng a sajtó, hogy hétfő reggel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) lerohanta az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai irodáit. Talpig harci díszben, 30 főnyi fegyveres erővel mentek házkutatni Iványiékhoz, ami majdnem egész nap tartott. 

ivanyi_ff.jpg

Egy nehéz nap krónikája a Dankó utcában – HVG képgaléria.

Hadházy Ákos véleménye minderről ITT olvasható, Konok Péteré meg itt:

- Heródes?
- Tessék, Kajafás!
- Kellene már valamit kezdeni ezzel a Jézussal. Lázít, bomlaszt. Szeretetről prédikál. Zavarja a kereskedőinket. Már a pénzváltóink is morognak.
- Jaj, tudod, hogy meg van kötve a kezem. Róma fütyül, én táncolok. De majd beszélek Pilátussal, hogy feszíttesse meg.
- Megfeszíteni? Nem vagyunk mi barbárok, és különben is... semmi szükségünk mártírokra. Küldje rá az adóhivatalt!

A kormány (vagy ha úgy tetszik, Orbán Viktor) által elkövetett aljasságok semmit nem változtak. És ha április 3-án mi nem változtatunk, ez így is marad.

P.s.: Délután és este több százan tüntettek Iványi Gáborék mellett. A tüntetés végén Iványi a helyzet abszurditására rávilágítva elmondta: a létrát, amin az újságírók bemász- tak a Dankó utcai épületbe – ahonnan megpróbálta kizárni őket a hatóság – lefoglalta a NAV. És hozzátette: ha ezek után a hatóság akadályozása miatt netántán pénzbüntetést kapna, kéri, hogy ne szervezzenek neki gyűjtést, nem akarja befizetni, inkább leüli.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4317742636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása