A mi Józsefvárosunk

Márki-Zay győzött [163.]

2021. október 17. - Amijo

A kívülről jött ember diadala. (444.hu

Tegnap este véget ért az előválasztás, mára pedig megszületett a miniszterelnök-jelölti előválasztás hivatalos végeredménye: Márki-Zay Péter 371 560 szavazattal (56,7 %) győzött, Dobrev Klára pedig 283 677 szavazatot (43,3 %) kapott. Így 2022-ben a hódmezővásárhelyi polgármester lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

marki_zay2.jpg

Nálunk, a 6. számú választókörzetben így alakult az eredmény:

  • Dobrev Klára: 3676 szavazat (28 %)
  • Márki-Zay Péter 9691-en szavazat (72 %)

Vidéken szoros volt a verseny, Budapesten viszont majdnem 2/3-ot szerzett Márki-Zay; a 18 fővárosi választókerületből 17-ben győzött, és a fővárosi szavazatok 64,7 százalékát szerezte meg. Az eredmények mindféle bontásban ITT nézhetők meg.

És még valami, ha esetleg valakinek a fene nagy izgalomban elkerülte volna a figyelmét: a megjelent rengeteg fiatal, a felfokozott érdeklődés, és maga ez az eredmény a jelenlegi politikai elitről (és az ellenzéki pártokról) is sommás véleményt mondott. Bármilyen jónak tűnő alkukat is kötöttek a pártok (egymással) az előválasztásra…

*

Évtizedek óta igyekszem szoktatni népemet ahhoz a gyakorlathoz, hogy a politikust nem kell szeretni. Nem kell hazavinni, beengedni az ágyba, fésülni a bundáját. Alkalmazottunk ő, akit egy munkával bízunk meg. Márki-Zay Pétert (…) sem kell hazavinni, nem kell imád- ni, és nem kell mindenben egyetérteni. A mögötte állók legfontosabb programja éppen az, hogy abban a másik országban a miniszterelnök nem felséges úr lesz, akarata nem parancs, szavazói pedig nem tartoznak sem engedelmességgel, sem rajongással – elég, ha látják benne a kisebbik rosszat. Ez a lényeg, a többi mind mellékes. (Tóta W. Árpád)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1416725614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása