A mi Józsefvárosunk

Csak ez. Csak most. Csak nálunk! [153.]

Egyedi törvények.

2021. szeptember 14. - Amijo

Kedden jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a belföldön világkiállításnak, pláne expónak nevezett Egy a Természettel vadászati és természeti kiállításon nem lesznek érvényesek a járványügyi megszorítások: a rendezvény korlátozás nélkül látogatható.

vadaszati1.jpgvadaszati2.jpg

Ugyancsak eléggé egyedi vonás, hogy a kiállítást a tervezett és jóváhagyott összeg 44-szereséből (negyvennégyszereséből) hozták össze. Csak a szobrokon (a csodaszarvas fején, Kovács Zoltán ötméteres vizsláján stb.) több mint 1 évig dolgozott Szőke Gábor Miklós és 50 fős csapata.

De őket legalább rendesen megfizették abból a pénzből, amiből a rabszolgamunkára (kényszermunkára) kirendelt egyetemistáknak már egy árva buznyák se maradt.

Azt, hogy a "világkiállítás" besorolás, illetve név mennyire indokolatlan, mi sem jelzi jobban, minthogy ilyesmivel már a rendezvény honlapjának angol nyelvű változatán sem próbálkoznak.

No persze egy ilyen szenzációs eseményen se lehet minden eredeti. Az első képen a kiállítás leendő bejárati folyosója látható, a másodikon pedig az ötletadó agancskapu a Wyoming állambeli Jackson főterén. A miénk persze sokkal nagyobb.

Fügedi Ubul

P.s. Lesz ám még pótköltségvetés, majd meglátjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4516689244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása