A mi Józsefvárosunk

Innen üzenjük [151.]

Mi magyarok.

2021. szeptember 08. - Amijo

Az első „Üzenjük Brüsszelnek” plakátok 2014-ben jelentek meg, és ezeket — nyílt politikai propagandáról lévén szó — még a Fidesz stb. fizette. Két év alatt aztán annyira eltompultunk, hogy a következő adag már mehetett a költségvetésből, kék háttérrel.

uzenjuk_brusszelnek.jpguzenjuk_brusszelnek1.jpg

A kuruc virtus non plus ultrája (hogy a kor hivatalos nyelvéhez latinosodjunk kicsinyég) az "Ugocsa non coronat". Az ugocsázás és a brüsszelezés között (a két háború között) meg volt az "óvaintés", ha valakinek még rémlik a dolog. Sleminek mindenesetre rémlett, és ő utána is járt, miféle lukból bújhatott elő a szélsőprovincializmusnak ez az elmeficama. Így, visszatekintve nem is olyan meglepő módon Karinthyig jutott — arról, hogy a Karinthy által hivatkozott(?) forrás létezett-e valaha, nem talált semmit, miként a buzgó történészek Guszev kapitányról se.

Az üzengetést látó széplelkű értelmiségiek épp úgy hahotáztak, mint amikor Karinthyt olvassák, az internetet pedig elárasztották a mémek. Jött a "Brüsszel-generátor", és mindenki kiélhette vélt szellemi felsőbbrendűségét. A kormány és fejének népszerűsége eközben nőtt, az idegeneket (nemmagyarokat) mára mi utasítjuk el a leginkább Európában.

Brüsszelben (is) hülyék vannak, akik nem értenek semmit. Mi vagyunk azok, akik megmondják a tutit. Még a New York – Tel Aviv-tengely sarokpontja is Budapesten van — vélik a geometriában és mechanikában egyaránt kevéssé járatos újdondászok.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6316683816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása