A mi Józsefvárosunk

Vakmajom a járványról [112.]

(Két írásból összedolgozva)

2021. május 08. - Amijo
  1. Kéthetes időtartamra újabb szigorításokat vezettek be Szingapúrban, napi kettőre korlátozták a szociális interakciókat (összejövetel családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel), nyolc főnél több továbbra sem találkozhat nyilvános helyen sem, korlátozták, mennyien lehetnek a boltokban, bezárták a köztéri grillezőket stb.

Mire ez a nagy szigor? Rettentően megijedtek a hatóságok, hogy kontrollálhatatlanná válhat a járvány, mert az utóbbi két napban 16 ill. 9 helyi, nem importált eset bukkant fel.

182940758.jpg

Tizenhat és kilenc! Rettentő. Attyaúristen! Az 5,7 milliós városállamban. 2021-ben is követelt emberáldozatot a járvány: egyetlen egyet. Egyet. Összesen 30-an haltak meg covidban a kezdetek óta. Nem 27 000-en, 30-an. A tetőről többen estek le. No ennyit arról, hogy lehet-e korlátozni a terjedést megfelelően működő járványüggyel, szigorú nyomkövetéssel és izolációval, teljesen átlátható adatközléssel, és hogy hol mennyit ér, mennyit számít az emberélet. És hogy hol van összeomolva az államgépezet szociopata paprikajancsik bohóckodásával — és hogy hol működik.

182845458.jpg

  1. A korrupció és a covid19 miatti halálozás; láthatóan van összefüggés. Az adateltitkolás és a transzparencia hiánya, ami az intézményes korrupció velejárója, egy járványban több halálhoz vezet. A két véglet Finnország és Magyarország. Távoli nyelvrokonok, lopásban is és halálban is.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5116526784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása