A mi Józsefvárosunk

Érti ezt valaki?! [109.]

2021. április 27. - Amijo

Ma a család nagy örömére megjött az ún. védettségi igazolvány hozzánk is – az asszonyé meg az enyém is, a kutya nem kapott – amivel csak egyetlen egy (?) aprócska kis baj van; mégpedig hogy nevével ellentétben egyáltalán nem igazolja/igazolhatja az állítólagos védettségünket. Merthogy alig másfél héttel az első oltás után érkezett meg ez a decens kis kártya, miközben az immunitás csak 2-3 héttel a második oltás után mondható ki.

vedettsegi_igazolvany.jpg

Azaz megkaptuk az igazolványt úgy, hogy fogalmunk sincs, átestünk-e a fertőzésen (mert tesztelni nem teszteltek minket se), vagy hogy van-e, kialakult-e bármiféle védettségünk. (Megj.: A kártyán rajta van a személyi adatok mellett ugyan a védőoltás ideje, de pl. annak típusát még véletlenül sem tüntették fel.)

A kormányrendelet szerint 3 módon lehet igazolni a koronavírus elleni védettséget és mindhárom esetben eltérő a védettséget igazoló kártya érvényességi ideje:

  1. Ha valaki megkapta a védőoltást – nincsen érvényességi ideje (“örök”)
  2. Ha valaki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen – 6 hónap a gyógyulástól számítva
  3. Ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott róla vagy nem készült róla teszt – 4 hónap

Tehát, ha valaki megkapta az első oltást, az állam hivatalból, automatikusan kipostázza neki a kártyát. Az igazolvány érvényességi ideje pedig ilyen esetben nincs meghatá- rozva, lejárat nélkül, „örökre” érvényes. Azaz, a kormány szerint én már mindörökre védett vagyok, miközben a szakemberek szerint a védettség csak a második oltás után alakul/alakulhat ki teljesen.

Így aztán most feltenném a kérdést: tessék mondani, mi a pudvás tök ez az igazolvány?! És egyáltalán, mit igazol? Érti, tudja ezt valaki?

P.s.: A kormány és a drága pénzen készült igazolvány generálta hamis biztonságérzettel aztán lehet majd vendéglátóhelyekre, mozikba, színházakba meg focimeccsekre menni, majd lehet jól csodálkozni a negyedik hullám eljövetelén….

*

Bónusz: A jogvédő szervezetek (például a TASZ) hiába kérték a minden intézkedését, az egész járvány elleni védekezést a választási győzelemnek alárendelő kormány(párto)t, méltóztasson kitalálni, pontosan milyen szabályokkal tesz különbséget a vírus ellen már védett és a még megfertőződni/továbbfertőzni képes állampolgárok között, ez nem történt meg. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6616515480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása