A mi Józsefvárosunk

Veszélyes helyzetben [107.]

2021. április 21. - Amijo

Őszig meghosszabbítaná a kormány a veszélyhelyzetet. Az indoklás szerint „az új vírusvariánsok” miatt van szükség továbbra is a teljhatalomra. (via roviden.hu

Ősztől majd a gravitáció miatt kell a felhatalmazást meghosszabbítani, a kampányidőszakban pedig a fénysebesség miatt. Vagy valami másért. Nem mindegy? Legalábbis ezekhez hasonlóan biztos, hogy „új vírusvariánsok” mindig lesznek: a vírus már csak ilyen.

koronavirus2.jpg

A tömeges bevándorlás miatt kihirdetett veszélyhelyzet is marad, teljesen függetlenül attól, hogy régóta nem jönnek bevándorlók — és amíg jöttek, addig se hozzánk.

A téli vészhelyzetet jól kiegészítheti pl. az influenzajárvány miatt elrendelt szükségállapot. Erre az időszakra betilthatják a kormány bármiféle bírálatát, amint ezt a Türk Tanács más országaiban már megtették — példaként említeném Törökországot, amelyet az Európai Unió nagyon vontatottan vesz fel tagjai közé, és mi ezt sérelmezzük. Számos további nemzetközi példa is van, például Mianmar*. A múltból a közeli Kambodzsát említeném, és itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy a khmer nyelv éppen annyira türk eredetű, mint a magyar.

Fügedi Ubul

* Mianmart magyarul Burmának hívjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9816509034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása