A mi Józsefvárosunk

A második boríték [72.]

Az év utolsó posztja

2020. december 30. - Amijo

Mai hír: Az éjjel megjelent több mint fél tucat kormányrendelettel
teljesen átalakították az egészségügyi ellátást. (via 24.hu

boritek1.jpg

Pocsékul teljesít a vállalat; kirúgják az igazgatót. Udvariasan fogadja utódját, és átad neki három borítékot.

— Ha nem tudod rendbetenni a céget, nyisd ki az első borítékot: hasznos tanács van benne. Ha ezután se megy a bolt, vedd elő a másodikat, és ha még mindig baj van, a harmadikat is. Ez a legtöbb, amivel segíthetek.

Az utód fiókjába süllyeszti a három borítékot, és igazgatni kezd. A dolgok azonban nem fordulnak jobbra, és egyre elégedetlenebb leiratok jönnek a minisztériumból. Eszébe jut az előd, és megkeresi az első borítékot.

"Kenj mindent az elődödre!"

Feljegyzések sorában magyarázza el, hogyan tette tönkre az előző vezetés a termelést, az értékesítést meg amit csak lehetett, és hogy ezek rendberakásához bizony idő kell. A kedélyek ármenetileg megnyuxanak, csak éppen a mutatók nem javulnak hangyányit se. Amikor ismét úgy érzi, szorul a hurok, felnyitja a második borítékot.

"Szervezd át a vállalatot!"

Hohó, most mindenki láthatja, hogy ő aztán csinál valamit! Részlegeket szüntet meg, osztályokat von össze, telephelyeket cserél kedvezőbbekre, és a minisztériumban elégedetten bólogatnak. Egy darabig. Mert hát hiába akárhány átszervezés, ha a munka nem lesz hatékonyabb — márpedig nem. No, mi van a harmadik borítékban?

"Írjál három borítékot!"

Mind jobban látszik, hogy a gyurcsányozás egyre kevésbé hatékony...

Fügedi Ubul

***

És mivel minden bizonnyal ez a 2020-as, nagyon nem vidám és boldog év utolsó posztja, itt és most kívánunk mindenkinek egy egészségesebb, boldogabb, sokkal jobb újévet. (És reménykedjünk, hogy az urak is mihamarabb eljutnak a harmadik borítékig...)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1916364980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása