A mi Józsefvárosunk

A keresztény, konzervatív elit [63.]

2020. december 01. - Amijo

Nem akarnék én erről hosszabban, mert nem. Legyen elég annyi, hogy miután vasárnap Szájer József bejelentette, hogy december 31-ével lemond EP-képviselő mandátumáról (lelki terhekre hivatkozva), egy szóval sem említette, hogy két nappal korábban részt vett Brüsszel központjában egy illegális partin (a képviselő ezt házibulinak nevezte), ahonnan az ereszcsatornán lemászva próbált elmenekülni az érkező belga rendőrök elől.

szajer_jozsef1.jpg

Arról sem tett említést, hogy a rendőrök kábítószert találtak a hátizsákjában. Igen, az alaptörvény büszke atyjának hátizsákjában.

Tíz éve ő és a hasonló hazug, szemforgató keresztények meg konzervatívok az elit. A magyar elit. (Nem, nem sorolom a neveket, csak szégyenkezek. Helyettük is…)

A jogász végzettségű Szájer József több mint harminc éve a Fidesz meghatározó politikusa, a párt alapító tagja, majd választmányi elnöke, 1990-től országgyűlési képviselője, 1994 és 2002 között parlamenti frakcióvezetője, 2002-től két éven át az Országgyűlés alelnöke. 2004, azaz Magyarország uniós csatlakozása óta volt EP-képviselő, az előző ciklusban az Európai Néppárt frakciójának alelnöke. 2011-ben az Alkotmányszövegező Bizottság elnöke volt, akkor azzal büszkélkedett, hogy az ő iPadjén készül az új alaptörvény. Felesége, Handó Tünde 2012 és 2019 között az Országos Bírósági Hivatal elnöke volt, 2020 januárja óta alkotmánybíró. (24.hu)

P.s.: Itt olvasható a HVG-n minderről a Fidesz közleménye. A polgári konzervativizmus és a kereszténydemokrácia nevében…

***

Miután Szájer közleményben elismerte, hogy részt vett azon az általa "házibuliként" emlegetett partin, amit a rendőrség felszámolt elismerte az egészségügyi szabályok megsértését, és megerősítette, hogy megemlítette parlamenti mentelmi jogát a hely- színen intézkedő rendőröknek, mert nem volt nála semmilyen okmány. Tagadta viszont, hogy olyan drogokat használt volna, amelyeket az ügynökök a helyszínen találtak nála.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4816311516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása