A mi Józsefvárosunk

Egy éve történt [48.]

2020. október 14. - Amijo

Jelzésértékű, hogy melyik ellenzéki polgármesterrel,
melyik kerület lakóival viselkedik így a Fidesz. (Ceglédi Zoltán, 2020. júniusa) 

Egy éve (és egy napja) derült ki, hogy Kocsis Máté és a Fidesz nagy megrökönyödésére Pikó András győzött az önkormányzati választáson, azaz új, civil polgármestere lett a kerületnek, és új, ellenzéki többségű képviselőtestülete. Ezt az érzékeny lelkű, művelt, a kerület sorsát a szívén viselő, a lakosság iránt mélyen elkötelezett helyi fideszes társaság azonban sehogy sem tudta/tudja lenyelni.

piko2019tunt.jpg

Az eltelt egy év történései alapján nagyon úgy látszik, nehezen mondanak le a fiúk a 2009 óta tartó, öröknek és megingathatatlannak hitt hatalmukról, és egy éve, szünet nélkül mindenféle színű és szagú ügyeket próbálnak Pikóékra verni. Mindhiába. (Most itt nem soroljuk fel újra a szinte naponta kreált ügyeket, de eddig talán ez a legutóbbi lejáratási-kísérlet volt a legszebb…)

Egy éve egy nagy, embereket, civil csoportokat, pártokat összekapcsoló közösségi összefogás segített bennünket a győzelembe, engem pedig a polgármesteri székbe. A közösség ereje győzött, ez az erő segített bennünket az elmúlt egy évben. Mit tettünk? Kevesebbet, mint amit tenni akartunk és többet, mint amit a lehetőségeink megengedtek. (Pikó András fb-oldala)

Tegnap különben Pikó András a Józsefváros újságban így értékelte a megválasztása óta eltelt egy évet: „Be kell érni kisebb, de fontos lépésekkel” A cikk hosszú, de érdemes elolvasni.

Mindenesetre mozgalmas egy év volt.

P.s.: Már-már komikus, ahogy a helyi Fidesz ebben az egy évben szinte minden szirér-szarér feljelentette Pikót. Ha csak tüsszentett, máris visszaélést kiáltoztak, meg hogy jaj, mimmeghalunk. Tényleg nem tudnak sem nyerni, sem veszíteni tisztességesen.

***

Józsefváros a Fidesz egyik erős emberének a hátországa volt, viszont a civilek és az ellenzéki pártok segítségével egy éve már nem az. Emiatt kiemelt figyelmet kapok a Fidesztől: ha csak megmozdulok, lőnek rám. (…) A Fidesz minden megnyilvánulásomban keresi azt a félmondatot, amit felhasználhat egy karaktergyilkossághoz. De ez visszafelé sül el: nagyon rájuk égett a kínosra sikeredett kerületi áltüntetés, és sorra nyerem a sajtópereket a fideszest trollmédia ellen. (Pikó András / Józsefváros újság)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3616239576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása