A mi Józsefvárosunk

Miért fáj a Fidesznek [32.]

2020. augusztus 26. - Amijo

… ha jobb lesz a józsefvárosi gyerekeknek?

Mint ismeretes, az idei évet a kormány úgy kezdte, hogy több mint 1 milliárdot vont el Józsefvárostól, többek között 200 millió forint óvodafelújításra szánt pénzt. Már akkor érthetetlen volt, hogyan történhet meg az, hogy miközben számolatlanul ömlenek a milliárdok vállalkozók zsebeibe és propagandára, miért éppen a józsefvárosi gyerekek a Fidesz bosszúhadjáratának célpontjai.

ovoda1.jpg

(Fotó: jozsefvaros.hu)

Józsefváros vezetése nem nézte ezt tétlenül: jutalmat adtunk az óvodai dolgozóknak a járvány alatt elvégzett munkájukért, ezután pedig havi 40 ezer forintos bérkiegészítést vezettünk be, hogy méltó körülmények között tudjanak dolgozni. Ami valóban mindenki számára – politikai meggyőződéstől függetlenül – örömteli hír, hogy partnerségben a Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvánnyal és a Partners Hungary Alapítvánnyal a Józsefvárosi Önkormányzat pályázott és összesen 267 ezer eurót, több mint 90 millió forintot nyert az Európai Bizottságtól óvodafejlesztési célokra. Ez például fejlesztőjátékok beszerzését, továbbképzéseket, konfliktuskezelési támogatást, egyéni és csoportos fejlesztést, óvodapszichológus alkalmazását teszi lehetővé.

A Fidesz kerületi politikusainak mindez szemmel láthatólag nagyon fáj. Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP kerületi frakcióvezetője mai sajtóhírek szerint nem tud abba belenyugodni, hogy az önkormányzat jobb, igazságosabb, valamennyi gyermeket szolgáló óvodákat akar a kerületben. Vörösnek érvei nincsenek, csak azt ismételgeti, amit általában a luxus- jachtos és helikopteres jobboldal az elmúlt években bemagolt: ostoba sorosozásba kezd.

A Fidesznek van elszámolnivalója a kerületi szülők és óvodapedagógusok felé: az ő évtizedes uralmuk következménye, hogy a józsefvárosi gyerekek iskolai lemorzsolódá- sának aránya tragikus, hogy az óvodapedagógusok bérei nem voltak versenyképesek Budapesten, hogy egészen idáig nem állt rendelkezésre óvodapszichológus a kerületben, és a sor hosszan folytatható lenne. Az pedig az arcátlanság határát súrolja, hogy miután a kormány elveszi az óvodafelújításokra szánt összegeket, a Fidesz helyi frakcióvezetője a fejlesztések hiányára panaszkodik.

Javasoljuk Vörös Tamásnak, hogy forduljon a kerület országgyűlési képviselőjéhez, Kocsis Mátéhoz, ha arra kíváncsi, miért bünteti a magyar kormány a kerületi gyerekeket. Mi pedig addig is végezzük a dolgunkat: befogadó, fejlődő, a gyerekeink jövőjét szolgáló óvodákért.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2616178218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása