A mi Józsefvárosunk

Mai testületi űr [19.]

2020. július 16. - Amijo

A mai, reggel 9 órakor kezdődött testület ülést szokás szerint élőben közvetítette az Önkormányzati TV – aki lemaradt róla majd ITT nézheti meg utólag a teljes műsort. Az ülés napirendjét pedig ITT, az önkormányzat honlapján. Lényeges, hogy a képviselő-testület elfogadta Pikó András és dr. Erőss Gábor előterjesztését, ami szerint havi 40 ezer forintos bérpótlékot biztosítanak minden kerületi óvodapedagógusnak.

testuleti20200716.jpg

Az önkormányzat közleményében ezt írják:

A mintegy 140 embert érintő bérpótlék, amely 2020. augusztus 1-től épül be a kerületi óvodapedagógusok fizetésébe, egyrészt becsületbeli ügy is: Józsefváros sok éves tartozását törleszti, amikor ezzel a lépéssel kifejezi megbecsülését azok felé, akik magas színvonalú munkájukkal a kerületi gyerekekért dolgoznak.

A képviselők elfogadták azt a határozatot is, amely felhatalmazza a polgármestert a Százados úti rendelő bérleti szerződésének aláírására – augusztusban már kezdődhet a beköltözés. A fenti kép meg magáért beszél: a szociális rendelet vitájában a Fidesz nem vett részt; a szavazáson pedig az egyedüli fideszesként odatévedő Vörös Tamás nemet nyomva próbálta betölteni űrt, amelyet a frakciója hagyott maga után.

Ennyire érdekli őket a kerület nehéz sorsú polgárai. A rendelet többek között az oltási támogatás megduplázásáról, valamint a szociális segélyek igénybevételét gátló önkényes szabályok lebontásáról szól. (via Sátly Balázs)

További szép estét mindenkinek.

***

"Akárhová nyúltunk, fideszes ügyvédbe akadtunk” - interjú Pikó Andrással. Józsefvárosra évekkel ezelőtt rácuppant egy közpénzleszívó Fidesz-polip, amelynek a csápjait most egyesével kell felrángatni – jellemezte küzdelmeiket Pikó András VIII. kerületi polgármester. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4016010144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása