A mi Józsefvárosunk

999. Nem kell ide felhatalmazás

2020. május 20. - Amijo

Közel 600 milliárd forint veszítette el a közpénz-jellegét. Közalkalmazotti státuszok szűntek meg. És olyan megfigyelési törvény született, ami még az adatvédelmi biztos szerint is aggasztó.

Csak vegzálják miatta az embert szerte Európában. Vissza is adja a hónap végén. Végülis mi a francnak? Kiválóan megy a bolt anélkül is...

parlament2020_kocsis.jpg

Azoknak, akik netán elfelejtették volna, mikről is van szó, a vasútról (hétszázezer millió) éppen ez alatt itt van Szabó Zoli kiváló összefoglalója 3 évvel ezelőttről. Az esedékes magánalapítvány feltápolásáról (hatszázezer millió) ITT olvashattok.

Elképesztő tempóban szórják el a pénzünket. Gyorsabban, mint ahogy befizetjük. Ezért aztán az ellenzékben és az első években még annyira kárhoztatott államadósság nő.

Ha megnézzük, a magánalapítvány közel annyit kap, mint amennyibe a teljes vasútvonal kerül. Ha figyelembe vesszük az efféle építkezések szokásos túlárazását (pláne, hogy a megbízást eleve "Mészáros Tiborcznak" írták ki), akkor bizony még többet is. Mi meg csak adjuk a pénzt a nagylelkű ajándékozónak, a határon túli magyarok pedig szavaznak is rá, jóformán egy tömbben. Ki van ez találva, kérem.

Fügedi Ubul

***

A gazdaságvédelmi milliárdokból a Mészáros Lőrinc részvételével zajló Budapest–Belgrád vasútvonal felé is hullott. Két nap alatt 166 milliárd forintot költött el a kormány a gazda- ságvédelmi alapból különféle, ahogy a Népszava fogalmaz, vitatható célokra. Ez a pénz a teljes alap 12,2 százalékát jelenti. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1315709648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása