A mi Józsefvárosunk

980. Szigorúan ellenőrizve?

2020. március 24. - Amijo

Na ne tessék röhögtetni. Ugye mindenki emlékszik még arra, hogy olyan jó két hete a Moldovából hazaérkező drága miniszterelnök urat a koronavírus-járvány miatt szigorúan bevizsgálták Ferihegyen, amiről véletlenül még egy spontán videó is készült. Ebben a nép egyszerű gyermeke az egyik ámulatból a másikba esett. Hogy nahát, tényleg mindenkivel megcsinálják ezt, aki repülővel jön? Épp hogy csak azt nem tette hozzá, hogy azta!, de jók is vagyunk... (A kissé bizonytalanul hangzó válasz különben az volt, hogy: igen.)

orban_vizsgalat.jpg

Nos. Jópár éve már, hogy a kisebbik gyerek fogta magát, és elhúzott Angliába – most épp Londonban éli az életét, ami jelenleg a koronavírus-járvány miatt jóval nehezebb, mint eddig volt. Hétvégi Facebook-beszámolója szerint ugyanis péntek délután a briteknél elrendelték az éttermek, bárok, kávézók, pubok, mozik, színházak, stb. bezárását – és majd’ mindenkit kényszerszabadságra küldtek. De hoztak egy rendeletet is, miszerint a kormány kifizeti az így munka(hely) nélkül maradtak fizetésének 80%-át – pillanatnyilag három hónapon át.

Azaz, nincs munkahelyre bejárkálás, inkább fizet az állam, csak maradjanak otthon a népek önkéntes karanténban. (Megj.: azóta ez szigorodott, a briteknek csak a legszük- ségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat – ezt hétfő este jelentette be Boris Johnson. És az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe is lépett.)

De visszatérve a lényegre: a gyerek barátnője ennek ellenére úgy döntött, hogy inkább hazajön Magyarországra, hogy valahol vidéken, a szüleinél várja ki a járvány lecsengését. Szombat este meg is érkezett Ferihegyre, ahol – legnagyobb meglepetésére – minden ellenőrzés nélkül sétálhatott ki a reptérről. Senkit nem vizsgáltak, vagy hőmérőztek, semmilyen kontrollt nem tapasztalt. Ide rakom a Facebook beszélgetésük lementett képét a gyerek telefonjáról, ha valaki esetleg kételkedne:

gyerek_chat.jpg

Nakéremtisztelettel. Napok óta minden csapból az folyik, hogy maradjunk otthon, állítsuk meg a vírus terjedését. Egyet is értek ezzel maximálisan, csak hát óhatatlanul felmerül bennem a kérdés, hogy mennyit ér ez, ha a nagyságos állam – élén a rácsodálkozós min. elnökkel – végtelen pofátlanságában bölcsességében annyire felelőtlen, hazug és nem- törődöm módon áll  hozzánk, meg a járványveszélyhez? Nos? (Miközben az operatörzsi tájékoztatónak nevezett bohóckodáson Kásler miniszter még azt találta mondani, hogy a védekezés első szakaszában minden erőt a határőrizetre, és az országba belépők ellen- őrzésére összpontosítottak. Gondolom, azóta is gőzerővel összepontosítanak...)

a Szerk.

P.s.: És ne a nyugdíjasokat, az idősebbeket tessék pisztergálni azzal, hogy itt aztán már mindenki fegyelmezett, csak ők mászkálnak összevissza, ha kell, ha nem. Csakhogy nem ők a járvány okozói. Ők csak belehalnak.

***

Most emberek halnak meg sorra pusztán azért, mert az alkalmatlan beosztottak tényleg alkalmatlanok. Az eljárásrend — amint látható — nemcsak a fertőzöttek felderítésére, kiszűrésére alkalmatlan, de a betegek kezelésére és a fertőzés terjedésének fékezésére is. Magyarbasi válasza erre az, hogy akkor el kell térni a normál ügymenettől, és korlátlan felhatalmazást kell adni neki és a még nála is alkalmatlanabb rendőröknek, katonáknak és képzetlen falusi háziorvosoknak — értelemszerűen nem a járványvédelemre, mert ahhoz nem értenek, hanem a tények eltitkolására és a rémhírterjesztővé minősített kibeszélők elhallgattatására. (Fügedi Ubul: A totális alkalmatlanság)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6015552132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása