A mi Józsefvárosunk

975. Hatékonyság, minőség

2020. március 09. - Amijo

Az "operatív törzs" szombaton bejelentette, hogy Magyarországon ötre emelkedett a fertőzöttek száma. Az ötből négyen külföldiek, egy pedig magyar állampolgár. Utóbbit Olaszországból beutazott fia fertőzte meg — némi homály a történetben, hogy a fiút nem tekintik fertőzöttnek. Ha ő "csak" vírushordozó, akkor tünetmentes, tehát a kórokozót csak a speciális vírusteszt mutatja ki. Az éber körzeti orvos el is küldte a teszt elvégzésére egyedül jogosult László kórházba, és ott csináltak is vele vmit, csak éppen a vírust nem mutatták ki.

operativ_torzs2.jpg

Nem vizsgálták meg az Iránból visszatérő és tüneteiről beszámoló diákot, miként a fertőzött diákok vizsgálatra jelentkező csoporttársait se. Olybá tűnik, az operatív törzs fölül nemcsak az operatív fej hiányzik, de nem csatlakoznak hozzá operatív karok és operatív lábak se — tehát olyan szervezetek, illetve személyek, amelyek/akik az operatív törzsben naponta ki-, illetve átdolgozott programokat végrehajtanák. Naponta elkészítik a nemzetközi szervezetek legfrissebb ajánlásainak megfelelő programokat, de úgy tűnik, ezeket nem kapja meg senki — legalábbis nem olyan ember, aki a benne foglalt dolgokat megcsinálhatná.

Az operativitás hatékonyságáról könnyen képet alkothatunk Kásler miniszter szavai alapján — ő ugyanis még a törzs első ülése (igen, az ülep a törzs része!) után nagyjából azt találta nyilatkozni, hogy a védekezés első szakaszában minden erőt a határőrizetre, az országba belépők ellenőrzésére összpontosítottak. A fertőzöttek közül ugyebár négy külföldi — ők valahol külföldön összeszedték a vírust, aztán behozták. Van a debreceni bácsi fia — ő is külföldről hozta (Olaszországban persze nem volt, de ezt már abból gya- níthattuk, hogy Kásler szerint onnan jött). Illik hozzájuk csapni a két amerikai diáklányt, akik behozták a vírust, legeltették itt néhány napig, majd továbbvitték.

Ez ugyebár hét olyan jól dokumentált eset, amelyekben a vírussal fertőzött emberek beutaztak Magyarországra, és a vírust nem mutatták ki bennük (a gyanú jelzése, illetve a direkt kérés dacára se). Nincs olyan eset, hogy valaki bejött volna a vírussal, és ezt a határon (vagy akár a következő 2 napon belül) felderítették volna.

A felderítés hatékonysága 0. Százalékosan kifejezve 0 %.

Fügedi Ubul

***

Koronavírus: nagy változásról döntött az operatív törzs. Szombat óta a nyilvántartott magyarországi fertőzöttek száma kilencre nőtt; még ma megváltozik a koronavírusgya- nús személyek ellátási protokollja. Hamarosan magánellátásban is elérhető lesz a vírus kimutatását szolgáló teszt – hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9715512430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása