A mi Józsefvárosunk

977. Hétfőn iskolabezárás

2020. március 15. - Amijo

Péntek este Orbán Viktor bejelentette – ezt már nem bízta Káslerre – hogy hétfőtől új oktatási rend lép életbe, a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, a tanítást digitális eszközökkel kell folytatni. A koronavírus miatt kihirdetett országos vészhelyzettel kapcsolatosan a kerület önkormányzata is megkezdte a felkészülést az iskolabezárások időszakára.

koronavirus1.jpg

*

A miniszterelnök bejelentése nyomán a kerületi iskolákban hétfőtől nem lesz oktatás. A közétkeztetést végző céggel felvettük a kapcsolatot, a megrendelt étel kiszállítása folyamatos lesz, megszervezzük a gyerekek számára becsomagolt ételek iskolai átvételét. Az iskolákat arra kérjük, hogy a hét közepére mérjék fel azon családok számát, ahol nem megoldható az étel iskolai átvétele és amelyet más módon kell eljuttatnunk hozzájuk.

  • Az idősellátás teszi a dolgát és ellátja a gondozottjait, a bölcsődék és óvodák bezárásáról a fővárosi egyeztetés után döntünk, az étkeztetést esetükben is megszervezzük.
  • A személyes ügyfélszolgálat a Polgármesteri Hivatalban mától szünetel, kivéve a családtámogatási irodán, ahol egyablakos ügyintézésre állunk át, az anyakönyvi hivatali ügyintézést pedig a Hivatal bejárata mellett kialakított, szintén egyablakos ügyfélszolgálaton oldjuk meg.
  • Ma elláttuk az intézményeinket elegendő fertőtlenítővel, ahová fél kettőig nem tudtuk kiszállítani, hétfőn érkezik meg. Folyamatosan tájékoztatni fogunk mindenkit a legfontosabb döntésekről, változásokról és arról, min dolgozunk éppen. (…)
  • Megszervezzük, hogy az oktatási intézményekben megmaradó, át nem vett ételeket becsomagolva eljuttassuk a kerületben nagy számban található hajléktalanellátó intézményekhez.
  • Felkínáljuk a lehetőséget a szülőknek, hogy ha nincs szükségük az iskolai ebédre, de segíteni akarnak rászoruló embertársaikon, akkor ne mondják le az előfizetést, és mi az így biztosított adagot eljuttatjuk a rászoruló időseknek, szegényeknek.

Sokan kapják a szociális segélyt beváltható ételutalványok formájában – ezt is át kell gondolnunk, hiszen jó lenne, ha a segélyezés biztosított lenne, és ha olyan helyi kereskedőkkel kooperálnánk, akik garantálni tudják a folyamatos ellátást és akiknek az önkormányzattal való együttműködés segítséget jelent.

Ma este terveink szerint megszülethet a döntés az óvodák és a bölcsődék nyitvatartása vagy esetleges bezárásuk ügyében – ebben a kérdésben is várom a véleményeket.

(Pikó András polgármester fb-oldala)

*

P.s.: Az iskolabezárás nem nyári szünet! Maradj otthon a fenekeden, mert ezzel akadályozhatjuk meg a fertőzés terjedését. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

***

Elindultunk az exponenciális görbén felfelé mi is. Ha nem értik meg honfitársaink, hogy aki csak tud, maradjon otthon, akkor mi is keserves tapasztalatokat fogunk hamarosan szerezni. A tegnapi 19-hez képest, már 30 a fertőzöttek száma. Ki tudja miért, az operatív törzs arról nem beszél, hogy a mai 11 új beteg pontosan hol él. Csak remélni merem, hogy valóban foglalkoznak a kontaktok felkutatásával. (Katanics Sándor, tegnap este.)

Megj.: a ma reggeli adatok szerint már 32 ember kapta el Magyarországon a koronavírus-fertőzést, a karanténba kerültek száma pedig 159-re nőtt a kormányzati információs portál tájékoztatása szerint.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2515523616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása