A mi Józsefvárosunk

965. Maratoni ülés volt (2)

2020. február 08. - Amijo

Itt a hétvége, gondoltam nem árthat itt nálunk is – ha valaki esetleg hét közben nem követte az eseményeket – egy visszatekintés, azaz, egy némileg részletesebb tájékoztatás a január 30-i testületi ülésről. Kezdjük azzal, hogy az Önkormányzati TV-n már fent van – és meg is nézhető – az igencsak hosszúra nyúlt ülés felvétele; akinek van hozzá kedve; végignézheti az egészet. (Főleg a klímavédelmi intézkedési terv körül zajlott nagy vita.)

testulet2020-1.jpg

Többek közt ezekről döntöttek:

  • A klímavédelemről több mint két és fél órát vitáztak a képviselők, a Fidesz ifjúsági szervezetének aktivistái plüss méhecskét tettek a polgármester elé, utalva arra, hogy a kerületbe fedett buszmegállókat tervez a vezetés, ezek tetején pedig növények lennének. A Fidesz korábban erre reagálva azzal vádolta Pikóékat, hogy méhkasokat telepítenének a megállókba – ezt Pikóék cáfolták. A klímavédelmi javaslatcsomagot elfogadták. 
  • A Palota-negyedben kialakítanának egy idősklubot, de még nincs meg erre a hely, a Bródy Sándor u. 14. – Puskin u. 24. alatti társasházat ítélték jó helyszínnek, de ehhez kell a társasházi közgyűlés beleegyezése is. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ keres helyszínt addig, amíg a Puskin utcai ház közgyűlését össze nem hívják. 
  • A hajléktalanok ellen hozott „közösségi együttélés szabályairól szóló” 2018-as rendelet több pontját eltörölték, így már nem szabálysértés, ha valaki a saját autójában lakik, vagy ha egy lakóépület közös használatú terében alszik. 
  • Az önkormányzati telkek bérleti díját nyolcszorosára emelték.

– írja az ittlakunk.hu oldala. A testületi ülés napirendi pontjainak rövid kifejtése ITT olvasható, az órákon át tartó hosszas vitáról pedig ITT az önkormányzat honlapján.

P.s.: Viszont lekerült a napirendről a polgármester azon javaslata, amelyben Rimán Edina visszahívását kezdeményezte a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. felügyelőbizott- ságából. Az ügy előzménye, hogy e-mailek bizonyítják, Rimán Edina jegyzőként és a Helyi Választási Iroda vezetőjeként a kampányidőszakban a Fidesz helyi politikusaival belefolyt a Józsefváros újság szerkesztésébe. Pikó ezért jelezte, hogy a volt jegyzőt visszahívják a JKN-ből. Az erről szóló előterjesztést be is nyújtotta, ám végül nem szavaztak róla, mert a polgármester indoklás nélkül visszavonta.

Bónusz: A képviselő-testület működése közérthetően (jozsefvaros.hu)

***

És akkor még egyszer, remélhetőleg utoljára a 65 év feletti józsefvárosi lakosok nyolcezer forintos egyszeri támogatásáról: Pénteki közleményében minden érintettet megnyugta- tott Pikó András; „Sikerült feldolgozni a beérkezett igényeket a 65 év felettieknek szánt 8000 forintos juttatással kapcsolatban, így a pénzügyi számfejtést is beleszámítva, február 15-ig mindenki megkapja az összeget”. (A támogatást még az előző vezetés ígérte meg a választási kampányban, de nem biztosították a gördülékeny és gyors intézkedéshez az adminisztratív és a pénzügyi feltételeket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2015465526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása