A mi Józsefvárosunk

961. Értünk aggódnak

2020. január 27. - Amijo

S nem ellenünk, ja: a romos bérlakások elárverezését kérte számon a Fidesz Pikóékon margójára. Merthogy a Fidesz helyi szervezete közleményt adott ki arról, hogy a kerület Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottságának január 23-i döntése nyomán az önkormányzati képviselők „első körben 8 lakást értékesítenek, de az idei évben összesen pedig mintegy 60 lakástól válnának meg.” És három hónap után a fideszes képviselők számon kérték Pikó ötéves programját meg a lakások elárverezését. Tegnap Pikó a Facebookon reagált minderre, ismét közzétéve választási programját.

sara_kocsis2.jpg

Közzéteszem ismét a választási programomat, azt az öt éves programot, aminek a teljesítésére felhatalmazást kértem a választóktól. Sokan próbálnak most mindenféle hazugságot a számba adni, ezért közzéteszem annak a kampánynyitó sajtótájékoztató- nak a videóját is, melyen a részletesebben beszéltem a nyilvánosság előtt a terveinkről. Én magam az egész kampány alatt kezdeményeztem a programvitát fideszes ellenfelem- mel, aki ez elől gyáván megfutamodott, sőt, azzal sem tisztelte meg a választóit, hogy a programját, ha volt neki egyáltalán, nyilvánosan közzé tegye. Úgy, ahogy én is tettem, és ahogy az elvárható egy demokratikus politikustól.

Az októberi csúfos veresége után a Fidesz most már bátran terjeszt valótlanságokat, álhíreket és orbitális sületlenségeket egyaránt – azt, hogy 1500 lakás azonnali kiutalását ígértem volna, azt hogy, a választási programommal ellentétes a használhatatlan és fenntarthatatlan önkormányzati tulajdonú lakások értékesítése vagy azt kozmikus méretű ostobaságot, hogy méhkasokat telepítünk a buszmegállókba.

Nézzük a valóság tényeit:

1.) Józsefvárosban az elmúlt évtizedben nem készült átfogó műszaki és jogi állapot- felmérés a saját tulajdonú lakásállományról. Ez minden felelős lakásgazdálkodás és lakáspolitika alapja – ennek látunk hozzá idén. Csak önmagában ez a munka egy évig fog tartani és több, mint 80 millió forintba fog kerülni, annyiba, mint amennyit egyet- len fideszes pártpolitikus ügyvéd zsebelt be politikai alapon az önkormányzatban ülő párttársaitól az elmúlt öt évben. Jellemző, hogy a lakásvagyon felmérésére a Fidesz is betervezett 120 millió forintot a 2019. évi költségvetésbe, de végül másra költötték a pénzt. A Fidesz a klientúra etetését tartotta fontosnak, mi a józsefvárosiak érdekeit, ezért végre felmérjük a lakásállományt, hogy helyes és felelős döntéseket hozzunk.

2.) A józsefvárosi vagyonkezelő oldalán a kampány alatt és azt követően is folyamatosan eltérő számokat közöltek arról, hány üresen álló lakása van az önkormányzatnak, volt, hogy 1100 volt ez a szám, volt, hogy 860 – a Fidesz alatt maguk sem tudták, mennyi volt pontosan, épp erre kell a lakásvagyon felmérése. A teljesen lakhatatlanná tett és gazdaságosan fel nem újítható lakások megtartása azért nem célszerű, mert nem tudjuk azokat a közösség pénzén olyan állapotba hozni, hogy azt leendő bérlőknek ajánlhassuk – ráadásul ezek után az évek óta üresen álló lakások valamint más önkormányzati helységek után évente többszázmilliós mértékben kell közös költséget fizetnünk, teljesen feleslegesen. Felelősen gazdálkodó önkormányzat megszabadul a semmiért költséget termelő használhatatlan lakásoktól és az így megtakarított pénzt a többi bérlakás rendbe tételére fordítja. Ezt fogjuk tenni.

3.) A Fidesz amióta hatalomra került Józsefvárosban egyetlen bérlakást sem épített. Felelőtlenül hagyta lerohadni a saját tulajdonú lakásállományát, amelynek a legjobbjait a saját klientúrájának utaltatta ki, szociális vagy szolgálati bérlakásként. Mi felújítani akarjuk a bérlakásaink arra alkalmas állományát. Mi építeni akarunk önkormányzati bérlakásokat, hogy növeljük azon önkormányzati otthonok számát, amelyekben józsefvárosi emberek lakhatnak. Mi szeretnénk az üresen álló magán- lakások tulajdonosait a lakásügynökség keretében garantáltan jó feltételek mellett érdekeltté tenni a lakásaik kiadásában, tehát a lakásválság enyhítésében. Mi a hátralékkezelési rendelet módosításával benn fogjuk tartani az embereket a lakásaikban, miközben érdekeltté tesszük őket a hátralékuk törlesztésében, ahelyett hogy utcára raknánk őket. Mi a lakáspályázati rendszer kinyitásával és igazságosabbá tételével lehetővé tesszük, hogy sokkal többen és igazságosabban pályázhassanak önkormányzati bérlakásra.

Ez a választási programom, ehhez tartom magamat.

Kérem, kérdezzék meg azokat, akik ettől eltérő hazugságokat tulajdonítanak nekem, akik 2 hónap után kérik számon 5 év programját, hogy mit tettek az elmúlt tíz évben az önkor- mányzati lakásvagyon felelős és a közösség számára előnyös használatáért, mi volt az oka, hogy még arra sem voltak képesek, hogy felmérjék ezt a vagyont, hol a programjuk, amit össze lehet vetni az enyémmel?

Segítsük őket abban, hogy a fideszes propaganda alternatív valóságából végre vissza- találjanak Józsefvárosba!

***

Az ominózus, az önkormányzat honlapján is szereplő, január 23-ra elkészített előterjesz- tésben valóban 8, félkomfortos vagy komfort nélküli, és a leírások alapján igen elavult, főként belső-józsefvárosi bérlakást bocsátanának a közeljövőben árverésre, amelyek az új önkormányzat által is fenntartott, de még Sára Botondék idejében hozott vagyongaz- dálkodási irányelvek értelmében részei annak a maximum 60 bérlakásnak, amelyeket az év során, 10 árverésen értékesíthet az önkormányzat. (via Mérce)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8015431076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása