A mi Józsefvárosunk

954. Hat hét, hét percben

2020. január 06. - Amijo

Hétfő van, elkezdődött a hét, s lassan nálunk is visszaáll a megszokott rend. Kezdjük is azzal, hogy Józsefváros polgármestere pár napja Facebook-oldalán egy videóban számolt be az az új testület megalakulása utáni első hat hét munkájáról. Tessék megnézni, külön érdemes figyelni arra, amit a Blahával kapcsolatban mond, kiállva a különösen fontos Rákóczi úti fejlesztési elemért (Blaha és Szentkirályi utca közötti szakasz), ami az utolsó, 2019 nyári tervekből kikerült.

piko_testuleti2019.jpg

De szó esik még – többek között – a költségvetésről, a nyilvános illemhelyekről, az ön- kormányzati gépkocsihasználatról és a további célokról is. Ezt pedig – szintén az oldalán – egy kommentre írta válaszul, amely a 65 éven felülieknek szóló, még Sára Botond által beígért 8000 forintos kifizetést firtatta:

Nagyon igyekszünk, plusz négy embert át kellett irányítani oda a hivatalon belülről és hétvégi munkát is vállalnak. A gond, hogy a 8000 forintos juttatás adóterheit is átvállalja az önkormányzat, emiatt viszont nagyon sok az adminisztráció, egy igény feldolgozása 12 perc – egy munkatársunk, ha folyamatosan megállás nélkül dolgozza fel az igényeket, 40, valójában 30 körüli igényt tud feldolgozni – és akkor még jön az, hogy mindegyiket külön a polgármesternek kell kétszer aláírnia. Egy biztos: minden igénylő megkapja a 8000 forintot.

A Kormányablak adatszolgáltatása alapján 11.658 fő jogosult az egyszeri juttatásra a kerületben. 2019. december 2-ig 4815 darab kérelmet dolgoztak fel a Családtámogatási Iroda munkatársai. Előreláthatólag január 31-ig feldolgozásra kerülnek a beadott kérelmek. Az önkormányzat arról is tájékoztatja az érintetteket, hogy Józsefváros leváltott vezetése a 8 000 forintos egyszeri juttatást úgy ígérte meg minden 65 év feletti józsefvárosi lakosnak a választási kampányban, hogy azt sem adminisztratív, sem pénzügyi szempontból nem készítette elő. A feltételek megteremtése már az új önkormányzati vezetés dolga volt. (jozsefvaros.hu)

Na. További szép estét mindenkinek.

***

Apropó, Sára Botond. Őt a budapesti kormányhivatal vezetésével vigasztalhatja a Fidesz, az ATV információi szerint a fővárosi kormányhivatalt fogja vezetni a kerület helyett. Ok- tóberben ugyan bukott, de most úgy néz ki, hogy puhára esik. (Mert senkit nem hagynak az út szélén. A sajátjaik közül.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9415395900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása