A mi Józsefvárosunk

947. Hétvégi rövid (4)

2019. december 14. - Amijo

„Szerintünk elfogadhatatlan, hogy ami a polgármestereknek és az alpolgármestereknek jár, az a többi állampolgárnak nem.” (Pikó András) 

Jóestét, jó estét. Zajlik ám az élet, csak nem akar csendesülni a leváltott fideszes vezetők több milliós szabadságmegváltása körüli vihar, sőt. Mint ismert, az októberi választás után kiderült, hogy az új, ellenzéki kerületvezetéseknek Józsefvárosban, Ferencvárosban és Erzsébetvárosban is többmilliós szabadságmegváltásokat kell(ene) kifizetnie a volt polgármestereknek és alpolgármestereknek a szabadság nélkül eltöltött dolgos évek után. Merthogy ezek a jóemberek állítólag éjt nappallá téve dolgoztak a köz- és persze a lakosság érdekében, így aztán évekig nem értek rá szabadságra menni.

piko2019tunt.jpg

Csakhogy:

  • Ferencvárosban nem fogadta el a Baranyi Krisztina vezette képviselőtestület Bácskai János volt polgármester 3,3 millió forintos szabadságmegváltását, annak jogszerűségének megállapítására Baranyi a megfelelő kormányhivatalnál vizsgálatot kezdeményez. A végleges döntésig pedig visszatartják a kifizetést. (Bácskai az ülésen azt mondta, azért csak a szabadnapjai töredékét vette ki, mert szeret dolgozni…)
  • Józsefvárosban Pikó András vizsgálatot indított, hogy az elmúlt években szabályosan és a törvényi előírásoknak megfelelő módon adták-e ki a szabadságokat. Ennek az lett eredménye, hogy nem volt az. (A korábbi városvezetők kifizetéséről a jövő héten dönthet a képviselőtestület; az önkormányzatnak több mint 10 millió forintot kellene kifizetni a kerület általános tartalékából.)
  • Erzsébetvárosban viszont mindez kissé másképp zajlik, ott a többiektől eltérően úgy néz ki, hogy az önkormányzat kifizeti Vattamány Zsolt mind a 118 bennmaradt napját (állítólag 2017-ben és 2018-ban egyáltalán nem vett ki szabadságot), azaz bruttó 5,5 millió forint üti a korábbi városvezető markát. Persze az alakuló ülésen Niedermüller Péter polgármester előterjesztésére pluszba megszavazott háromhavi illetményén, jutalmán kívül…

Ugyanaz, kissé másképp, de szép is ez! Mégha messziről furcsának is tűnik. Pedig hát mindhárom kerületben csont nélkül az összefogott ellenzék győzött.

További szép estét, kellemes hétvégét mindenkinek.

P.s.: Az ittlakunk.hu pár napja interjút készített Niedermüller Péterrel. Ahol sok mindent mondott. Itt egy rövid, minket érintő rész, amely szerint ez az aranyos ember Erzsébet- város problémáinak egy jó részét áttolná hozzánk, sőt, már egyeztetett is ezügyben. Erre Pikó András azonmód reagált is a Facebook-on…

"Már folynak egyeztetések a fővárossal, a VIII. és a IX. kerülettel, amelyeknek vannak olyan övezeteik, ahova szívesen átvinnének ilyen ’tombolós’ vendéglátóhelyeket, úgy, hogy nem nagyon zavarnának senkit." (Niedermüller)

„Tegnap viccesen beszéltem erről Niedermüller Péterrel, hogy ’folyik át’ a bulinegyed hatás a Palotanegyedbe, de itt biztosan nem lesz olyan szabályozás, ami kedvező lenne a romkocsmáknak, elég feszültség van a 8.kerben a arbnb-zéssel kapcsolatban is. (Pikó)

Ennyit erről.

***

Feljelentést tervez Pikó András a kerületi lap előző készítői által a szerkesztőségében hagyott állapotok miatt. Józsefváros fideszes vezetésének távozásával az előző stáb mindent letörölt a szerkesztőségi számítógépekről, ami szerinte arra utalhat, hogy így akarták elfedni a helyi média korábbi kézivezérlésének bizonyítékait. Pikó arról is beszélt, miért sikerült félre a decemberi lapszám, és hogyan akarják példamutatóvá tenni a józsefvárosi újságot. (via Klubrádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7915352292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása