A mi Józsefvárosunk

941. Mai Pikó (14)

2019. november 26. - Amijo

A VIII. kerületnek 10,2 millióba kerül
három szabadságmegváltás
(Napi.hu)

Józsefváros leváltott fideszes vezetői tetemes mennyiségű szabadságot halmoztak fel az elmúlt évek alatt, amit most pénzre szeretnének váltani. A csütörtöki testületi ülésen kell majd döntenünk erről. Ez a kiváltság nem jár az egyszerű munkavállalóknak. Nekik ki kell venniük a szabadságukat, és ha jövő év március 31-ig nem tudják ezt megtenni, akkor elveszítik a szabadságot és a lehetőséget, hogy pénzben megválthassák a ki nem vett napokat. Ők egyszerűen elveszítik a ki nem vett szabadnapjaikat.

jozsefvarosert.jpg

A polgármesterekre és alpolgármesterekre nem vonatkozik az elévülési idő, ugyanakkor a törvény és a saját szmsz-ünk is elég pontosan leírja a szabadság kiadásának szabályait.

Próbáltam kideríteni, hogyan lehetséges, hogy a leváltott fideszes polgármester és alpolgármester az elmúlt években 83 és 87 napot tudott felhalmozni. de nyomát sem találtam annak, hogy a törvénynek megfelelően jártak volna el. Volt, hogy eleve nem is rendelkeztek a teljes szabadság kiadásáról, és semmi nyoma annak, hogy mik voltak a rendkívüli okok, ami miatt nem vették ki a szabadságot és annak sem, hogy erről 15 nappal előtte előzetes bejelentést tettek volna.

Csak a szokásos fideszes kupleráj, mondhatnám. De ennél azért többről van szó: a több mint 10 millió forintot az általános tartalékból kell kifizetni a kerületnek. Azt, hogy egy polgármester és három alpolgármester nem tudja egymás helyettesítését megoldani, a vezetői alkalmatlanság tanúbizonysága. Az pedig, hogy nem a rájuk vonatkozó szabá- lyoknak megfelelően jártak el a szabadságok kiadásánál, felveti a tudatos haszonszerzés lehetőségét.

Megtehették, hiszen kötetlen munkaidőben dolgoztak, egymás között intézve az ügyet érdemi ellenőrzés nélkül, a közönséges halandóknak nem járó el nem évülést kihasz- nálva. Most jönnek és kérik, ami szerintük jog szerint jár – erről a képviselők vitáznak majd, de én személyesen erkölcstelennek tartom a szabadságmegváltás ezen formáját. Október 13-án a józsefvárosiak többsége biztosan nem erre szavazott.

(via Pikó András polgármester)

És itt van még ez is:

Józsefváros hivatalosnak tekintett Facebook-oldala egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt. Ennek ellenére a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt éves üzleti tervében a FB oldal üzemeltetése szerepelt, tehát közpénzt költöttek rá, valószínűleg nem is keveset.

A Facebook kelet-közép-európai központja megadta a józsefvárosi polgármesternek az oldal feletti adminisztrátori jogokat. Fél órája elkezdtük volna a munkát, végre kiraktuk volna az első közleményünket, amikor az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt.

Fideszes kupleráj ez is, de abban az ügyben vizsgálatot kezdeményezek, hogyan lehetséges, hogy a hivatalos oldalunk egy magánszemélynél volt az elmúlt évtizedben és hogyan lehetséges, hogy erre még közpénzt is költöttünk. (via Pikó András polgármester)

Előzmény: Elhappolnák a VIII. kerület Facebook-oldalát (Index)

Megj.: Egyre abszurdabb ez az egész, de a többi bejegyzést is érdemes elolvasni Pikó fb-oldalán. De nem csak egyre abszurdabb, hanem egyre csúfabb is ez a nekünk itthagyott gusztustalan sz@rhalom. Élen dr. Kocsis felújításnak hazudott házbontásával...

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9715326008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása