A mi Józsefvárosunk

916. A jogállam nevében

2019. szeptember 12. - Amijo

Sűrű egy hét közepén járunk – és még nincs is vége. Kezdjük az elején: hétfő délelőtt a Magyar Nemzet egy fotó alapján választási csalást kiáltott. Ugyanaznap délután Kocsis Máté, a kerület exe a cikkre hivatkozva visszalépésre szólította fel Pikó Andrást és az összes ellenzéki jelöltet, merthogy „csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készülnek az önkormányzati választásra”.

piko_hazkutat1.jpg

Van valami sajátos bája annak, amikor a Kubatov-listák mentén Kocsis Máté ex-polgármester toporzékolva vádolja az ellenzéket csalással, tiltott adatgyűjtéssel és Illegális adatbázis-építéssel. Zárójel bezárva.

Másnap, azaz kedden a helyi választási iroda (melynek vezetője a kerületi jegyző) az újsághír alapján feljelentést tett "választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés" gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Szerdán délután pedig – alig két nappal azután, hogy a pártsajtó és Kocsis Máté csalást kiáltott – a rendőrség példátlan példás gyorsasággal elindult vizsgálódni és házkutatást tartottak Pikóék Baross utcai kampányközpontjában. Ma reggel pedig folytatták Udvarhelyi Tessza kihallgatását...

Pikó a helyszínen úgy nyilatkozott, hogy

Olyan területre tévedtünk, amely a Fidesz számára elviselhetetlen. Amit most tapasztalunk, az ennek a következménye. Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy egy teljesen nyilvánvaló rágalmazásnál a rendőrséget politikai célokra használják fel Magyarországon. Ennek ellenére azt tudom megerősíteni, hogy törvénysértést nem követtünk el, a vizsgálat minket fog igazolni.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt a házkutatással kapcsolatban az Indexnek azt mondta, hogy

tűzbe teszem a kezem értük, talpig becsületes emberek, akiknek a legtöbb fideszes politikus a lába nyomát se csókolhatná meg.

Karácsonyék pénteken este hat órakor szolidaritási tüntetést tartanak a Práter utca 11. szám előtt, a Pál utcai fiúk című regény „einstand” jelenetét ábrázoló szobornál.

Nos, itt tartunk ma. Aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a holnap. Vagy mit hoz az évtizedek óta a Kubatov-listából élő Fidesz, és annak verőembere a választási kampány hevében a jogállam nevében.

***

Hol tartanánk már vajon, ha az elmúlt keserves évek során a sajtó által leleplezett valamennyi fideszes bűncselekmény-gyanús ügy nyomán ilyen operatívan működtek volna az állami szervek. Ha Polt Péter random újságcikk nyomán hivatalból vizsgálatot indított volna, ha a 8. kerületben tegnap felvonult Pintér-káderek mondjuk bármilyen kis érdeklődést mutattak volna az ukrajnai szavazók buszoztatása vagy a fideszes kamu- pártok által jogtalanul felhasznált, hamisított személyes adatok ügyében. (…) Mondjuk, az elmúlt 10 év után tényleg ez van: alamizsnával és ilyen módszerekkel képes válasz- tásokat nyerni a Fidesz, vagy sehogy. És ezzel nem azt mondtam, hogy ha valaki hibát követett el, akkor azért nem kellene felelősségre vonni, mert de. Csak hogy ez annyira átlátszó, hogy köpni sem tudok az undortól. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6915068618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása