A mi Józsefvárosunk

896. Vágyak és álmok

2019. július 13. - Amijo

Tízmedencés, 500 főt befogadni képes strand- és gyógyfürdőt álmodnak Sára Botondék, élményfürdővel, szaunákkal és gyermekrészleggel a volt józsefvárosi pályaudvar területére – a projekt előkészítésre már 200 millió forintot rendelt kormány – bár fogalmam sincs, hogy az összeg mit takar, és mire elég. Mindenestre ez így eddig akár szép és jó is lehet – főleg ha lesz belőle valami. Merthogy vágyak és álmok eddig is voltak dögivel.

strand.jpg

Ez csak illusztráció: a Dagály

Gondolom mindenki emlékszik még arra, hogy még 2013-ban ugyanide sport- és szabad- időközpontot ígértek, minden égi-földi jóval. Lett volna téli sátorral fedett füves labdarúgó pálya, két streetball pálya, négy teniszpálya, homokos strandröplabda pálya, atlétikai és erdei futópálya, továbbá mászófal, kültéri fitneszgépek, rendezvénycsarnok, mélygarázs, toronyóra, lánc, stb... Mindennek 2015 októberére kellett volna elkészülnie az egykori józsefvárosi piac területén. Hát nem készült el: a nagyívűen összeálmodott, csaknem ötmilliárdos beruházásból nem lett semmi. Se.

A strand ötlete először úgy négy évvel később, 2017 őszén röppent fel (az akkor tervezett beruházásról részletesebben itt lehetett olvasni), Kocsis Máté akkoriban egy fás, árnyas, ligetes, három-négy-öt medencés strandot képzelt a Sorsok Háza mögötti területre. Mos- tanra kicsit megnőtt – merjünk nagyobbat álmodni! – és lett belőle egy kibővített strand, minden széppel, jóval – lásd fentebb a poszt elején.

Újabb nagy vágyak és álmok, nincs új a nap alatt. Tényleg már csak ez a legújabb ígéretes ötlet hiányzott így pár hónappal az őszi választás előtt a boldogsághoz.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: De reménykedjünk. Hátha most az egyszer, egyetlen egyszer nem csak eltapsolják az előkészítésre szánt (köz)pénzt, hogy nem csak már megint választás előtti beetetésről van szó, hanem tényleg történik valami azon az elátkozott területen.

***

A Kormány az Áht. 33. § (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva 200 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el, a  Józsefvárosi strand- és gyógyfürdő beruházás előkészítésének támogatása érdekében (..) .a felelős pénzügyminiszter felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a 2. pont szerinti forrás felhasználása érdekében támogatói okiratot bocsásson ki a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. részére az elszámolási kötelezettség kikötésével, a fel nem használt támogatási összeg tekintetében visszafizetési kötelezettséggel, a 2. pontban nyújtott forrás terhére. (Magyar Közlöny)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7814945284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása