A mi Józsefvárosunk

864. Felszállt a füst, döntöttek

2019. április 07. - Amijo

Közösen indul a teljes fél ellenzék az őszi önkormányzati választáson Budapesten. Ezt szombaton a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd képviselői sajtótájékoztatón jelentették be, és meg is nevezték a budapesti 23 kerület négypárti polgármester-jelöltjeit. Ahogy a szomszéd blogján írták, „tehát felszállt a füst, a konklávén részt vevő bíborosok hosszas vajúdás után meghozták a döntésüket.” Itt minálunk Józsefvárosban a jelölt Pikó András, a Momentum civilként jelöli, újságíró, a Klubrádió műsorvezetője.

piko_andras.jpg

Pikó András, tegnap, 11:56

Itt a hír, alatta a C8 Civilek Józsefvárosért Civil Társaság közleménye.

Ami nekem fontos: a felkérés tényleg megtisztelő és a helyi civilek és munkájuk elismerésének tartom. De nekem és a társaim számára csak akkor van értelme az együttműködésnek a pártokkal és akkor indokolt a jelölés elfogadása, ha a civileket és engem nem biodíszlet szerepre szánnak, hanem valódi esélyt adnak a civil politika érvényesülésére. Azt, hogy ez így lesz-e nem tudom.

A Momentum Mozgalom egyik vezetőjével Donáth Annával kétszer beszéltünk erről az elmúlt két napban és számomra nagyon biztató volt mindkét beszélgetés. Mint hallom, a kerületekért felelő pártok által megnevezett potenciális polgármesterje- löltek bírják a többi párt támogatását is, de egy ilyen komoly vállalkozáshoz komoly garanciák kellenek.

Amíg ezek nem születnek meg, teszem a dolgom: itt, Józsefvárosban civilként és a Klubrádióban pedig újságíróként, pártatlanul.

P.s.: Tényleg nem dőlt még el az indulásom, ne vegyétek ezt kész ténynek. Komoly garanciák kellene arra, hogy legyen értelme a civil részvételnek. Ha ez nincs, akkor sokkal többet tudok használni úgy, ahogy eddig. Senki sem fog körbekergetni a családi asztal körül és nem néznek rám ferde szemmel másutt sem, ha nem leszek polgármester-jelölt. A stallumra nem vagyok rá tekeredve, de azt látom, mennyi minden hasznosat lehetne itt csinálni és mennyi mindent kellene is.

...

Minden, amit össze civilkedtem az elmúlt években efelé mutatott. ha van esély rá, hogy az ember döntéshozóként tegye ugyanazt, meg kell próbálni. De ha rossz feltételek között kezd neki az ember, a siker esélye nélkül, akkor inkább nem szabad belefogni. Ezért kellenek a garanciák és ezért nem biztos, hogy a felkérésből indulás lesz. Jobb lett volna valóban a bejelentést akkor megtenni, amikor nincsenek ilyen és ennyi nyitott kérdés. (Pikó András fb-oldala)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1414746743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása