A mi Józsefvárosunk

858. Hacsak így nem

2019. március 20. - Amijo

Olvasom, hogy elmaradtak a műtétek tegnap a Fiumei úti traumatológiai intézetben, merthogy nincs elég műtőssegéd. Reggel még betolták az első beteget műtőbe, aztán nem sokkal később műtét nélkül kitolták. Ma nem lesz operáció, kérdezzen rá holnap – állítólag így biztatják a betegek hozzátartozóit az intézetben.

orban_gaspar.jpg

De ne essünk kétségbe. Azt is olvastam, hogy komoly csodák történtek a Felházban: az orbáni sarj kereszténységgel házaló egyházában ugyanis imádsággal forrasztanak össze törött csontokat. Orbán Gáspár – aki saját állítása szerint Jézus jó barátja, és aki szemé- lyesen beszél Istennel, ismeretlen nyelveken szól, kézrátétellel gyógyít – remélhetőleg megoldja ezt a fenti, aprócska problémát is.

A magam részéről azonban kissé bizonytalan vagyok. Bár én is őszintén üdvözlöm az új egyházakat – virágozzon száz virág! – én valahogy jobban bízok, bíznék az orvostudo- mányban, ha már fájó térdről, törött karról, torokgyulladásról vagy szívműtétről van szó.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy a lelkek piacán ne lehetne gyógyulást keresni. Miként az egészségügyben is. Elvileg. De reménykedjünk.

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: Ha valakinek mindez nem elég, annak zárásul a Felházról ajánlom ezt a tavalyi írást FüHü-ről. Vagy a 24. hu korábban közölt cikksorozatát: ittitt és itt olvasható, illetve egy videó is megnézhető. A kórházi körülmények javulásáról sajna nem találtam ennyi cikket, ámde vigasztalóul itt van ez: Bővülnek az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér adat- bázisai - A kormány fontosnak tartja, hogy az egészségügyben fellelhető betegadatokat "egy csatornába" terelje. Hát, mit ne mondjak… Hacsak így nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr414703300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása