A mi Józsefvárosunk

834. Olcsón 1 Gundel-menüt

2019. január 08. - Amijo

Minőség és tradíció / Quality & tradition (Gundel Étterem) 

A hvg.hu írta meg elsőként, hogy a Gundel Étterem üzemelteti a filléres menzát Orbán hivatalában. A Miniszterelnökség a cikk megjelenése után sietett mindenkit megnyugtatni, hogy nem urizálnak, merthogy a hely a városligeti árak tizedéért adja ételeit – és ezzel a budai Várban található legolcsóbb étkezde lett. Megjegyezném, hogy szerintem az egész városban sem lehet ennél olcsóbban megebédelni, még önkiszolgálóban sem...

orban_gundel.jpg

Zúdul is rendesen a virtuális népharag a Miniszterelnökség várbeli menzáját üzemeltető Gundel étteremre, miután megírtuk, mennyire olcsón étkezhetnek itt a kormányzat emberei. Mindez azért is tanulságos, mert a kommentekben sorra köszönnek vissza az elmúlt időszak legfontosabb politikai kérdései, így sokan túlórázás miatt akarnak rendelni "a karmelita menüből". És mint hozzáteszik: majd 3 év múlva fizetnek. Más a gyereket fizetné be, de akad, aki egy hajléktalannal térne be egy 300 forintos ebédre. (HVG)

Illő tisztelettel kérdezném: hogy a büdös francba van az, hogy akik havi 1 milliót keresnek, azok ennyire nyomott áron, életvitelszerűen 300 forintért zabálhatnak csülkös bablevest ott fent a királyi várban?!

Mert a vagyonnyilatkozatuk alapján ezek szegényebbek, mint a templom egere, tiszta szenvedélyből dolgoznak csak, puritán életet élnek, és nem remélnek hasznot. csülkös bableves 300-ért dukál! Ja, és a füstölt csülkös bablevest káposztás tésztával érdemes külön-külön kérni, mert úgy 190 forinttal olcsóbb, mint menüben. (via tumblr)

Ja, és az is érdekelne, hogy Sára Botondnak mi a véleménye erről – teszem azt Magdolna- vagy Orczy-negyed anyagi javakban nem éppen dúskáló lakosai tekintetében? Nagynagy élvezettel nézném, hallgatnám, ahogy az Echo TV vendégeként elmagyarázza, hogy miért is jó ez. Vagy, hogy szociális étkeztetés tekintetében – követve a a Miniszterelnökség vár- beli kezdeményezését – van e szándéka bevezetni kerületünk nem kis számú szegényeinek is a Gundel-menzát, ahol minden nap mindenki ehet/vehet Olcsón 1 Gundel-menüt.

További szép estét mindenkinek!

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

***

Kórházaknak is főzhetne a Gundel? - Egy egészségügyi kezdeményezéseket felkaroló Facebook-csoport bejelentkezett a patinás étteremnél, hogy szolgáltatásaikat igénybe vehetné esetleg néhány magyar kórház is. "Arra gondoltunk, hogy felajánljuk kiterjedt kapcsolatrendszerünket és összehoznánk Önöket valamely magyarországi kórházzal, ahol szintén igény lehet az Önök gasztronómiai szempontból magas színvonalú, ugyanakkor kifejezetten jutányos árfekvésű szolgáltatásaira" – írja a Facebook-on Pikó András, aki a Beteg voltam és meglátogattatok csoport egyik szervezője.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7214548268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása