A mi Józsefvárosunk

833. Valami furcsa nyelven

2019. január 05. - Amijo

Először jöjjön maga a hír: karácsony előtt pár nappal a képviselőtestület rendeletet hozott többek között arról, hogy a kerületben betiltják az életvitelszerűen autóban lakást – egy, a Szigony utcában kiégett kocsi miatt. Azt most hagyjuk, hogy ez a döntés így és most miért is baromság , de akit érdekel, az például elolvashatja itt az Indexen.

Az igazi móka ugyanis akkor kezdődött, amikor szerda este Sára Botond volt az Echo TV vendége, és mindezzel kapcsolatban elmondta – pontosabban: megpróbálta elmondani – valami nagyon furcsa, a magyarra csak igen távolról hasonlító bikkfanyelven a döntés hát- terében meghúzódó okokat. Ámde ember legyen a talpán, aki ezt elsőre, másodikra, vagy esetleg harmadikra ki tudta hámozni az elhangzó szövegből.

"(...) nagyon sokan mintha életvitelszerűen az autóban tartózkodnának és ott élnének. Ezek inkább ilyen idegen földről érkező emberek, akik valószínűleg itt a feketemunka reményében érkeznek Magyarországra, de elég komoly riadalmat keltenek az ott élők tekintetében.” 

Mindenesetre a videót nézve megállapítható, hogy nekünk itt a kerületben ugyan soksok önkormányzati nagyságunk van, de a mostani produkciójával közülük messze kiemelkedik nyelvi és gondolati tisztaságával, illetve gazdagságával dr. Sára Botond. A polgármester.

P.s.: Nem gondoltam volna, hogy lesz eset, amikor akárcsak egyetlen egy pillanatra is vissza fogom sírni Kocsis Mátét, de a felvételt nézve és hallgatva ez a pillanat elérkezett: Kocsis legalább – a magyar nyelv tekintetében – úgy ahogy, de elfogadható volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5814538044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása