A mi Józsefvárosunk

778. A nagy sejtés

2018. július 24. - Amijo

Választás rendje elleni bűntett gyanújával nyomoz a rendőrség a józsefvárosi időközi polgármester-választással összefüggésben. A nyomozást azt követően rendelték el, hogy az egykori fideszes, Tényi István – aki rendszeresen tesz bejelentést és feljelentést az általa gyanúsnak tartott ügyekben – most is bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségen.

nepszinhaz_rendorseg.jpg

Tényi a zoom.hu cikke szerint az ügyészségen feljelentésként értékelt beadványában annak alapján vetette fel a gyanút, hogy még július elején, a szavazás előtti napon Győri Péter úgy nyilatkozott: információi szerint roma szavazatok megvásárlásával akarják őt legyőzni, mi- vel többen is arról számoltak be neki, hogy a kerületi romáknak 5, illetve 20 ezer forintot ajánlottak fel a voksukért.

Így aztán most nyomoz a rendőrség. Aztán majd egyszer (talán) meglátjuk, mi lesz belőle. (Megj.: 2009 óta majd minden választáson felmerült a romák és a szegények szavazatai- nak felvásárlása. Eddig még soha, semmilyen nyomozás nem vezetett eredményre…)

A Büntetőtörvénykönyv (Btk.) szerint az követi el a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekményt, aki többek között jogosultság nélkül szavaz, illetve aki arra jogosultat a választásban vagy népszavazásban akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással befolyásolni törekszik. A Btk. ezt három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

***

Ismét be akarják zárni az Aurórát, több mint egy hete tart a huzavona. Az Auróra szerint most egy eldátumozásra hivatkozva záratná be a helyet a józsefvárosi önkormányzat. (via 444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4514132595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

driopios 2018.07.25. 13:17:36

Megvizsgálják, majd lezárják az ügyet, hisz a megfelelő ember nyerte a választást így minden rendben.
süti beállítások módosítása