A mi Józsefvárosunk

773. Sima vereség

2018. július 09. - Amijo

Tegnap teljesen simán, nagy fölénnyel nyert a Fidesz jelöltje, dr. Sára Botond az időközi polgármester-választáson, aki teljes feldolgozottság mellett a szavazatok 62,85 százalékát szerezte meg. A most megválasztott polgármester 2019-es őszi önkormányzati választásig tölti be a tisztséget. Az összellenzéki Győri Péter a szavazatok 36,39 százalékát kapta.

valasztas2018_1.jpg

A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján a kerületi szavazók 23,05 százaléka voksolt, azaz 13 246 fő, míg 44 223-an nem éltek szavazati jogukkal. 100 százalékos feldolgozottságnál:

  • dr. Sára Botond, Fidesz-KDNP - 8 269 (62.85%)
  • Győri Péter, független - 4 787 (36.39%)
  • Fehérvári Zsolt István, Munkáspárt - 100 (0.76%)

Csodálatos magasságokban szárnyal a demokrácia: az utolsó pillanatban, sutyiban lépett vissza a tök esélytelen ex-jobbikos jelölt a nyolcban. (Magyar Narancs)

Az eredmény előtt lehet tudni, hogy:

  • Sára és Kocsis bármilyen eszközt megengedett magának, ideértve a kerületi honlap, sajtó teljes leuralását, a Habony-lapokat, stb. Máshonnan nézve program és vita helyett a puszta hajléktalanozást, drogtanyázást, migránsozást.
  • Ígéretcunami söpört keresztül a kerületen, egy részét (strand, Orczy tér, stb.) jövőre is elmondhatják, mert eleve akkorra tervezték, most – nem a kampány részeként – csak tájékoztattak.
  • Kubatov Gábor kerületi sétája a listázó személyisége miatt erősen nyugtalanító.
  • Az önkormányzattól függő civil szervezetek, személyek álltak be Sára mögé, aki elegánsan elbújt a támogatásuk mögé, olyan támogatóval is dicsekedve, aki nem támogatta.
  • Az időpont eleve szerencsétlen, és a kerület egy részét a választásnak a híre sem érte el.
  • Osztogatás, egyebek ugyanúgy voltak, mint tavasszal.
  • A Helyi Választási Bizottság meg sem próbált az ésszerűség és jogszerűség oldalán maradni.

És akkor jönnek a számok, azt már tudni, hogy csaknem négyötöd nem szavazott. (via Virág Tamás, tegnap 18:59-kor)

Amin illene elgondolkodni, de nagyon gyorsan: négyötödnyi választásra jogosult – több mint 44 ezer fő – távol maradt a szavazástól. Összellenzéki összefogás ide vagy oda.

a Szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1014101477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása