A mi Józsefvárosunk

755. Felszállt a füst

2018. május 16. - Amijo

Hétfő délelőtt végre kiderült, hogy Győri Péter lesz a civilek és az ellenzéki pártok közös jelöltje Józsefvárosban. A Jobbikon kívül az összes párt beállt Győri mögé, aki független jelöltként száll versenybe Kocsis Máté elárvult székéért 2018. július 8-án. A választás apropóját meg az adja, hogy Kocsis mandátumot szerzett az országgyűlési választáson, és mivel a polgármesterkedés és az országgyűlési képviselői hely összeférhetetlen, ezért az előbbiről – lemondott.

gyoripeter2018.jpg

A hajléktalanok ellátásával foglalkozó Menhely Alapítvány elnöke civilek felkérésére indul a választáson. (Győri Péter az ATV-n Rónai Egonnal beszélgetett arról, hogy miért indul.)

Azért vállaltam független szakemberként a megmérettetést, mert egyetértek, sőt kívánatosnak tartom, hogy jelen helyzetben, amikor domináns Fidesz-túlhatalom van, megpróbáljuk elősegíteni a tényleges többpártrendszert – indokolta szerep- vállalását Győri.

Győri egyébként közgazdász és szociológus, az ELTE-n és az MTA-n is folytatott kutatásokat. Az SZDSZ fővárosi szakpolitikusaként működött a rendszerváltás után, 1990 és 2002 között a Fővárosi Közgyűlés Szociálpolitikai és Lakásügyi Bizottságának elnöke volt. Jelenlegi munkája előtt Budapest legnagyobb hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei szakmai vezetői feladatit látta el. (Klubrádió/MTI)

P.s.: A Fidesz Győri Péter ellen Sára Botondot, az önkormányzat alpolgármesterét indítja, aki jelenleg épp kertészkedik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mijozsefvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3413964750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malátabáró 2018.05.19. 01:47:13

Polgármesterkedhet 1 évet, jövő őszre úgyis össze lesz vonva a 6-7-8.
süti beállítások módosítása